Otvorenje izložbe 'Sedefi zajedništva i intime' u Opatiji

22.10.2024. 19:03:00

U četvrtak, 24. listopada 2024. godine, s početkom u 18 sati, u Hrvatskom muzeju turizma, Vila Angiolina u Opatiji, bit će svečano otvorena izložba pod nazivom 'Sedefi zajedništva i intime - Fotografski trezor nacionalne konzervatorske službe kao promotor kulture i turizma'. Ova izložba je priređena povodom obilježavanja 180. obljetnice turizma, kao i Dana europske baštine, te će biti otvorena za javnost sve do 1. prosinca 2024. godine.

Izložba će prikazati šezdesetak analognih fotografija, odabranih iz bogatog fonda hrvatske konzervatorske službe, koji broji više od pola milijuna fotografija. Ove fotografije, nastale između sredine 19. i kraja 20. stoljeća, prije nego što je digitalna fotografija preuzela primat, dočarat će jedinstvenu priču o bogatstvu nacionalne kulturne baštine.

Izložene fotografije prikazuju ključne kulturne prostore i spomenike Hrvatske, ali i one intimnije, manje poznate, čime stvaraju mozaik kulturnog identiteta Hrvatske. Ujedno, ova vizualna priča doprinosi promociji hrvatskog turizma i njegovoj prepoznatljivosti na međunarodnoj razini.

Autorica izložbe je mr. sc. Sanja Grković, a organizatori su Ministarstvo kulture i medija RH, Hrvatski muzej turizma i Grad Opatija.

Posjetitelji će imati priliku doživjeti bogatu povijesnu i kulturnu ostavštinu Hrvatske kroz prizmu fotografija koje odražavaju jedinstven spoj zajedništva i intime, čineći ovu izložbu nezaobilaznim kulturnim događajem u Opatiji.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: privatni album

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.