Ozljede lijepog ‘boysa’ bile su preteške: Vatreni dinamovac poginuo je časno - TUŽNO SJEĆANJE

10.07.2024. 17:53:00

Predrag Jurčec – Pedo, pripadnik prve gardijske brigade “Tigrovi” i pripadnik Bad Blue Boysa, 09. srpnja 1991. teško je ranjen u obučnoj bazi kraj Iloka.

Na žalost, rane zadobivene uslijed raketnog napada zrakoplovima tipa Galeb, bile su preteške i Pedo je idućeg dana, 10. srpnja 1991., u vukovarskoj bolnici podlegao ozljedama te se tako crnim slovima upisao kao prvi poginuli branitelj iz Međimurske županije.

Predrag Jurčec rođen je 15. travnja 1971. u Njemačkoj. Osnovnu školu završio je u Donjoj Dubravi, a srednju školu u Ljubljani 1989. godine. Bio je član BBB-a i pohodio je utakmice prije rata te je pratio sva sportska događanja sa svojim prijateljima koji su kasnije postali njegovi suborci, kao aktivni policajci i gardisti – složni u obrani Hrvatske.

Stjepan Jurčec (lijevo)/Foto: emeđimurje
Smrt Tigra i navijača

Postrojbama MUP-a RH priključuje se u ožujku 1991. godine, a osnivanjem Zbora narodne garde prelazi u 1. gardijsku brigadu “Tigrovi” s kojom odlazi na ratište u Ilok.

Nakon što je 8. srpnja 1991. godine Zoltan Hadrava kod Iločkog mosta između Bačke Palanke i Iloka uništio prvi tenk u Domovinskom ratu, uslijedila je odmazda. JNA je idućeg dana, 9. srpnja, raketirala zrakoplovima tipa “Galeb” ekonomiju Principovac kraj Iloka u kojoj se nalazila baza 3. bojne “Tigrova”. Ranjeni su Zvonko Mikić, Marinko Vukoja i Predrag Jurčec koji je od posljedica i preminuo.

 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: emedjimurje.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.