PAVKOVIĆ: ZABORAVILI SU GENERALA MARKAČA

06.08.2021. 12:38:00

Piše: Mladen Pavković/T

Prigodom 26. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja 95. u Kninu (5.8.2021.)  vatreni govor održao je  i predsjednik RH i Vrhovni zapovjednik OSRH  Zoran Milanović, koji je jedan od rijetkih visokih hrvatskih političara koji ne čita (što mu drugi napišu).

Nu, da ne ponavljamo sve što je tom prigodom rekao, spomenut ćemo tek da je i na ovom mjestu jedini imao hrabrosti izustiti i pohvaliti ime već zaboravljenog ratnog zapovjednika 7 .gardijske brigade Puma – Ivana Koradea.

Zapovjednik specijalaca

„(…) Gotovina, Ademi, Damir Krstičević, Ante Kotromanović, Korade Ivan, kojeg danas nažalost nema među nama…sve su to ljudi bez kojih danas ovo ne bi bilo“ – istaknuo je te dodao da ni bez političkog vodstva, Franje Tuđmana, Gojka Šuška i Ivana Jarnjaka, za kojeg mu je, kako je naglasio, bilo posebno žao što  ovog puta nije bio u Kninu.

Međutim, u tom nabrajanju, predsjednik Milanović je zaboravio spomenuti i niz drugih zaslužnih ratnih zapovjednika (ili spomeni sve ili ni jednoga!), a u tom  govoru (neoprostivo) je izostavio i jednog od najvećih među najvećim  ratnim  zapovjednicima – legendarnog Mladena Markača, jednog od najvećih Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata!

Inače, Markača već  duže vrijeme nitko ne spominje (kako, zašto?) i ne pita za njega, a kad je riječ o VRO Oluja 95. onda se ne smije zaboraviti da su baš hrvatski specijalci, pod njegovim briljantnim vodstvom, bili najveće iznenađenje Oluje, odnosno ratnici koji su dali neprocjenjiv doprinos u oslobođenju ne samo područja oko Knina već i diljem Hrvatske. Ali, kako se već to kod nas događa- „koga nema, bez toga se može“- ovo nije prvi puta da su i ovi neustrašivi Markačevi ratnici  izostavljeni s  liste (naj)zaslužnijih u najtežim ratnim operacijama.

Stožerna oružana snaga

Pored toga, javnost mora i treba znati da je upravo policija na početku stvaranja hrvatske države bila naša stožerna oružana snaga i da je specijalna policija bila prvi nositelj mnogih borbenih operacija.

Stoga, poručujemo Markaču i njegovim ratnicima:

Javite se, da vas do kraja, namjerno ili ne, ne marginaliziraju i prešute! T

Izvor: Tjedno.hr/Foto:totalno.hr

Izvorni autor: Mladen Pavković/Tjedno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.