Pernar u majici ‘HDZ lopine’ urlao iz klupa, Radin naložio da ga izbace

23.10.2019. 11:20:00

Ivana Pernara još jednom je saborska straža izbacila iz sabornice. Pernar je već prije slobodnog izlaganja zastupnika mimo pravila i bez prijave zatražio riječ i počeo vikati kako HDZ mora vratiti 24 milijuna kuna.

Jutro je u Saboru započelo vrlo burno. Riječ je mimo svih pravila uzeo Ivan Pernar i počeo vikati, na što je predsjedavajući Furio Radin prvo odredio stanku, pokušavajući izbjeći da Pernara iznosi straža, ali na kraju je ipak naložio da se Pernara izbaci iz sabornice

“Ja tražim pravdu, ja tražim pravnu državu”, vikao je Pernar.

Predsjedavajući Furio Radin pokušao ga je smiriti, Pernaru je udijelio i dvije opomene no kada se zastupnik nije smirio odredio je stanku od 5 minuta.

Po povratku sa stanke Pernar je opet počeo vikati iz klupa: “Tražim da me se izbaci, tražim pravdu”, vikao je no Radin je inzistirao da ga neće izbaciti jer smatra da je to ispod razine Sabora. No Pernar nije prestajao vikati.

“Kad dobijem jamstva da će HDZ vratiti 24 milijuna odmah ću otići van”, urlao je Pernar.

“Parlament ne znači luđačko ponašanje, sami zastupnici traže da vas izbacim”, uzvratio je Radin zastupniku pa u konačnici ipak pozvao saborsku stražu da Pernara “odstrani” iz sabornice.

“Nerado to radim, priznao je potpredsjednik Sabora kojemu je Zekanović predbacio da ne zna voditi sjednicu.  “Ako niste to kadri, nemojte to raditi, preporučio” mu je Zekanović pa ‘zaradio’ opomenu.

SDP-ov Ranko Ostojić upozorio je pak Radina da je saborska straža ugrožena jer nemaju ovlast primjenjivati silu, nema zakona koji to uređuje.

Izvor: Maxportal/Foto:FaH

Izvorni autor: M.M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.