Pirotehničari na terenu: Zapalila se garaža s minama, bombom i streljivom

12.03.2023. 15:56:00

CRNA KRONIKA ZAMALO TRAGEDIJA

U zagrebačkom kvartu Ferenščica izbio je požar garaže oko 13 sati u nedjelju, a dim se vidio nadaleko. Vlasnik je u njoj držao bombu, metke i nagazne mine, prenosi Dnevnik.hr.

Zagrebačko naselje Ferenčica bilo je danas obavijeno dimom, a doznajemo da je požar izbio u jednoj garaži. 

Kako su rekli vatrogasaci, garaža se nalazi uz kuću trokatnicu, a u garaži je bilo dosta boja i lakova.

Do požara je došlo u nedjelju nešto prije 13 sati. Vlasnik garaže je vatrogascima rekao da u njoj ima eksploziva te se vrši hlađenje sa sigurnosne udaljenosti.

Kako doznajemo, u garaži je imao bombu, metke i nagazne mine.

Policija je također na terenu. Rekli su nam da se čeka hlađenje površine, a nakon toga će krenuti očevid. Na terenu je i pirotehničar kako bi utvrdio navode vlasnika o postojanju eksploziva, a detalji će se znati nakon završenog policijskog očevida, potvrdila je Hini PU zagrebačka.

"Vatrogasci su ugasili požar, ozlijeđenih osoba nije bilo", rekli su Hini.

Na terenu je bilo 13 vatrogasaca, a požar je ubrzo ugašen.

Zbog dovođenja u životnu opasnost vatrogasce, šef zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih će policiji podnijeti prijavu protiv vlasnika garaže.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:video screenshot/Dnevnik.hr

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/S. Ke.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.