Pismo Jacquesu Houdeku

16.12.2019. 09:52:00

Vjerojatno Vi to pitanje niste ni registrirali jer znate da je g. Dujmović zajedno s Budišom doveo Račana na vlast u RH i od tada je u Hrvatskoj tako kako jest. To je osjetio i sam Dujmović

Poštovani g. Žak,

Vjerojatno niste znali ali veliku pohvalu dobili ste od Škori nesklonog kolumniste Tihomira Dujmovića. Naime u tekstu u kome on spominje i Škoru i Thompsona i pita se:

Zašto osim Žaka ne vidimo druge s estrade koji stoje uz njega?

https://direktno.hr/kolumne/u-prvom-redu-skorina-skupa-bili-su-ljudi-koji-bi-mu-trebali-biti-politicka-okosnica-a-jedva-medusobno-razgovaraju-175825/

Vjerojatno Vi to pitanje niste ni registrirali jer znate da je g. Dujmović zajedno s Budišom doveo Račana na vlast u RH i od tada je u Hrvatskoj tako kako jest. To je osjetio i sam Dujmović.

Vjerojatno znate da sam napisao niz tekstova pa i knjiga braneći Thompsona od svih vlasti od vremena vlasti koju su doveli Budiša i Dujmović. Recimo knjige:

1.     J. Pečarić, Zločinački sud u Haagu, Zagreb, 2008.

2.     M. Kovačević i J. Pečarić, Thompson u očima hrvatskih intelektualaca – Bilo je i to jednom u Hrvatskoj, Fortuna,Zagreb, 2008.

3.     J. Pečarić, Hajka na Thompsona, Zagreb, 2012.

4.     J. Pečarić. Dva pisma koja su skinula maske / Na hrvatsku šutnju nismo spremni!, Zagreb, 2015. pp.406

5.     J. Pečarić, Pišem pisma odgovora nema! 1. / Navodna Hrvatska zaklada za znanost, Zagreb, 2017. str. 245.

6.     J. Pečarić, Pišem pisma odgovora nema! 2. / Je li Akademiji važna znanost, Zagreb, 2017. str. 212.

7.     J.Pečarić, J. Stjepandić, Ništa sre još promijenilo nije, Zagreb, 2017. str. 346.

8.     J. Pečarić, Dnevnik u znaku ‘Za dom spremni’, Zagreb, 2017. str. 312

9.     J. Pečarić, Thompson – pjesmom za Hrvatsku, Zagreb, 2017. Str. 409.

10.    J. Pečarić, Matematika, pjesme i nogomet. Zagreb, 2018. pp. 347.

11.    J. Pečarić, Predsjednica i ‘Za Dom spremni’, Zagreb, 2019. str. 214.

12.     J. Pečarić, Josip Šimunić i ‘Za Dom spremni’, Zagreb, 2019, str. 362.

13.     J. Pečarić, Je li političarima kriva matematika?, Zagreb, 2019, str. 317.

U njima je dano i niz otvorenih pisama potpore. I nešto se ne sjećam da su drugi s estrade stali ut Thompsona.

A VI jeste uz Škoru pa Vam moram čestitati na tome.

Ako ste gledali nedavnu Bujicu jasno sam naznačio da je početak OSVETE vlasti i njihovih medija zbog takvog mog djelovanja počeo poslije Peticije ZDS kojom smo branili „Čavoglave“ i Thompsona, a koja je pokrenuta poluistinom gđe Predsjednice o toj Peticiji:

Tada sam govorio i o vladavini Srpsko-hrvatske koalicije u RH i upozorio da je na čelu te koalicije Milorad Pupovac. Zanimljivo je da nedugo poslije toga – prije javnosti i samog Thompsona - upravo vrh te Koalicije dobio presudu koja je u korist Thompsona i supruga Milorada Pupovca kreće s napadom na tu još neobjavljenu presudu:

https://narod.hr/hrvatska/otkud-pupovcevoj-supruzi-povjerljive-informacije-o-statusu-presude-thompsonu

Vjerojatno je i onih 12 knjiga i mnogobrojni moji tekstovi pomogli da dobijemo takvu presudu. Ona je dakle potpora našem djelovanju i pljuska Predsjednici zbog napada na nas.

Ali moramo se zapitati je li napad koji dolazi iz samog vrha Srpsko-hrvatske koalicije i upozorenje Predsjednici jer se ona mora dodvoravati državotvornim Hrvatima. Sjetimo se: Ona je upravo odricanjem od nekih svojih izjava o ZDS iskazala svoju pripadnost Srpsko-hrvatskoj koaliciji.

Bilo kako bilo pokazuje da je sramotna hajka na mene, moju obitelj, moj znanstveni rad zbog obrane „Bojne“ i Thompsona. Tako je i prljavi napad Rektora Zagrebačkog sveučilišta doveo do toga da sam ja danasa član jednog Moskovskog sveučilišta, tj. prekinuo sam svaku suradnju sa Zagrebačkim sveučilištem.

Ali spomenuta presuda je i potvrda da je Škoro itekako dobro postupio kada je stao u obranu ZDS i zapravo rekao ono što kaže sjajni Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić:

“Ne znam do kakvog je preokreta došlo jer je moj klijent u svim predmetima oslobođen. I ovakva odluka, ako takvu i dobijemo, samo potvrđuje kontinuitet ispravnosti sagledavanja na tu stvar. Sama problematika nije u izrazu ‘Za dom spremni’, već u tome da izraz, koji je bio prihvatljiv u hrvatskoj državi i Domovinskom ratu ne može tek tako postati neprihvatljiv i nelegalan jer neke strukture smatraju da tako ne bi trebalo biti. Mene ustaše uopće ne zanimaju, ali ovdje je riječ o Domovinskom ratu. Nekima kojima nije prihvatljiv pozdrav u kontekstu Domovinskog rata, nije prihvatljiva niti ova država.”

https://narod.hr/hrvatska/thompsonov-odvjetnik-za-narod-hr-onima-kojima-nije-prihvatljiv-zds-u-kontekstu-domovinskog-rata-nije-prihvatljiva-niti-ova-drzava

Međutim moram posebno naglasiti da je Škoro govorio i o FAŠISTIČKOJ agresiji Srbije na RH. Nešto što ostali predsjednički kandidati ne smiju ni pomisliti, jer ih na to nije upozorio šef Srpsko-hrvatsko koalicije u Hrvatsko već glavom i bradom Predsjednik Srbije Vučić upozorenjem da Hrvati trebaju prestati govoriti da su Srbi agresori (a Škoro govori o njihovoj fašističkoj agresiji):

ttps://narod.hr/svijet/vucic-porucuje-hrvati-trebaju-prestati-govoriti-da-smo-agresori

A o tome se mora voditi računa jer znamo da i Sveti otac podržava jednog od glavnih ljudi u toj agresiji – Irineja, bez obzira što se radilo o fašističkoj agresiji!

Zato g. Žak, iz vlastitg iskustva Vam govorim, morate računati na osvetu pobjedi li bilo tko iz Srpsko-hrvatske oalicije.

A koliko je to zastrašuje pokazuju moji doktori u RH. Posljednja od navedenih knjiga je posvećena mojim časopisima koji su unatoč napadima na njih od strane vlasti i onih kojima je to dobro došlo za napredovanja itd,  postali Q1 časopisi. To su kolege ocijenile jednim od najvećih uspjeha hrvatske matematike. Predstavljanje knjige koja je dakle bila u čast i mojim kolegama koji su to ostvarili protekla je, s dva časna izuzetka, bez njih. A oni su svi sveučilišni nastavnici. Takvu Hrvatsku Srpsko-hrvatska koalicija želi! Sa sveučilišnim nastavnicima koji se boje proslaviti i svoj uspjeh jer tu netko od njih nije u milosti vlasti!

Pa Vi razmislite kako će se odnositi prema Vama, g. Žak, ako u RH i dalje bude na vlasti Srpsko-hrvatska koalicija.

Akademik Josip Pečarić

Izvor: Dragovoljac.com/Foto:Dragovoljac.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.