Plenković: Milanović laže, vodi nas pod ruske skute

28.10.2024. 17:16:00

Uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a članovi su najviše komentirali zajedničku sjednicu saborskog Odbora za vanjsku politiku i izaslanstva Hrvatskog sabora u Međuparlamentarnoj skupštini NATO-a, prenosi HRT.

Ta će se sjednica održati u srijedu 30. listopada, a na njoj će sudjelovati i zamjenik glavnog tajnika NATO-a Boris Ruge.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je tom prilikom da predsjednik Zoran Milanović Hrvatsku potezima vodi pod “ruske skute”. Tim povodom, ponovno je pozvao oporbu da razmisli.

“Milanović laže, vodi nas “pod ruske skute”, ruši kredibilitet Hrvatske u NATO-u i EU-u. Čovjek je razorio, da se samo njega pita, međunarodni položaj Hrvatske. To je bit. A sad ovi “pačići”, umjesto da sad kao što je rekao “mućnu svojom glavom” nastavljaju bojkotirati zdrav razum”, kazao je Plenković pa dodao:

“Polazim od sebe. Kada bih imao nešto što me muči, a u vezi s mojom odlukom i tiče se NATO saveza, bio bih zahvalan na mogućnosti da mi dođe drugi čovjek NATO saveza i da ga pitam što god želim o toj misiji. Tako da, stvarno ne mogu razumjeti takav odnos. Još se tu koriste nekakvi epiteti “strani namjesnici”. Mi smo htjeli ući u NATO. Mi smo dio NATO-a.”

Izvor: n1/Foto: Fah

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.