Plenković o cijepljenju preko reda: Je li tu bilo još nekih situacija? Očito da je. To u smislu vertikale mi nismo u stanju kontrolirati

16.02.2021. 11:29:00

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji, a obilazak poplavom oštećenoga vrgoračkog naselja Kokorići bio mu je prva postaja

'Prijavljene su 53 štete, osigurano 3,7 milijuna kuna. Dugoročno je bitno su aktivnosti Hrvatskih voda odnosno gradnja tunela kako bi se poplave spriječile', kazao je Plenković.

Najavio je da su sva sredstva otišla prema županiji još krajem prošle godine i da do kraja veljače ljudi mogu očekivati isplate.

Odgovarajući na pitanje cijepljenja preko reda kazao je da je ministar zdravstva poslao inspekcije i da će se sve vidjeti kad podnese izvješće.

'Ideja je bila da se cijepe oni koji su najizoloženiji. Očito da je. To u smislu vertikale mi nismo u stanju kontrolirati, kazao je Plenković.

Upitan hoće li se Hrvatska cijepiti ruskim cjepivom, odgovorio je kako je želio da bude potpuno siguran u proceduru.

'Hrvatska se oslanja na Europsku agenciju za lijekove, moramo imati povjerenja u lijek ili cjepivo koje dolazi u državu. Ključ je da kada EMA potvrdi lijek', rekao je Plenković.

Na pitanje hoće li država smanjiti dug prema veledrogerijama, kazao je kako je vlada zadnjim rebalanskom isplatila dio duga.

S obzirom da Mađarska, ali i još neke zemlje planiraju proizvoditi cjepiva pojednih proizvođača novinare je zanimalo hoće li se Hrvatska u uključiti u nešto slično premijer je odgovorio negativno dodavši da je nas svega četiri milijuna i da bi do ljeta kupljenim cjepivom trebalo biti procijepljeno 70 posto populacije.

Izvor: tportal.hr/Foto: Screenshot / Autor: N1

Izvorni autor: V. B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.