Plenković s Medvedom prisustvovao uklanjanju ruševina u Petrinji

29.06.2021. 11:07:00

Premijer Andrej Plenković, zajedno s potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom, nazoči uklanjanju ruševina u središtu Petrinje, u Ulici Vladimira Nazora. Nakon toga održat će sastanak sa Stožerom u petrinjskoj vojarni, prenosi HRT.

Na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije prijavljeno je do sada 39.855 oštećenih stambenih objekata, od kojih je pregledano 37.847, izvijestili su iz županije na temelju ažuriranih ArcGIS podataka.

Neuporabljivo zbog vanjskih utjecaja je 413, a objekata neuporabljivih zbog oštećenja je 4238. Privremeno je neuporabljivo 3716 objekata za koje je potreban detaljan pregled, a pod kategorijom privremeno neuporabljivo i potrebne su mjere hitne intervencije evidentirano je 4515 objekata.

Uporabljivo bez oštećenja je 704, uporabljivo bez ograničenja 7298, a uporabljivo s preporukom o postupanju 16.963 pregledana stambena objekta. Nakon posjeta Petrinji premijer će otići u Požegu, koju je prošli tjedan zahvatilo snažno nevrijeme i tuča. Sastat će se sa županicom Antonijom Jozić i požeškim gradonačelnikom Željkom Glavićem te drugim gradonačelnicima i načelnicima iz Županije.

Izvor: narod.hr/PDN/Foto:Snimka zaslona, HRT; Fotomontaža: Narod.hr

Izvorni autor: narod.hr/vijesti.hrt.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.