Plenković: Sutra ćemo predstaviti sporazum o rješenju problema Dinamovog stadiona

06.12.2023. 17:15:00

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas obilazi Krapinu, Varaždin i Prelog.

“Gradonačelnik je poslao apel da se riješi problem odlaganja otpada. Rekao sam da ćemo ga riješiti. U suradnji s gradom i županijom pronašli smo najbolje rješenje u kojem država financijski rješava cijeli taj problem i maknuti taj otpad iz Varaždina”, rekao je Plenković o otpadu u Brezju.

Komentirajući Tomaševićevu izjavu da traži signal od Vlade za rješenje Jakuševca rekao je: “Problem Jakuševca nije od jučer. Odgovornost je na Zagrebu. Vlada surađuje sa svima i mi ćemo pomoći Gradu Zagrebu, siguran sam da ćemo zajedno naći rješenje. To je vrlo kompleksno pitanje, u stalnoj smo komunikaciji. Sutra će na Vladi biti sporazum Vlade i Zagrebačke nadbiskupije o rješenju problema Dinamovog stadiona, ali o tome ćemo više sutra.”

O ostanku Frane Barbarića u HEP-u rekao je: “On je i prije bio u HEP-u, on je djelatnik HEP-a.”

O uhićenim BBB-ima u Ateni i pozive premijeru da ih izvuče rekao je: “Izuzetno smo angažirani od kolovoza u vezi hrvatskih državljana u Grčkoj. Mi svoju zadaću ispunjavamo, a apel koji smo čuli, potvrda je svemu što radimo. Molio bih sve da se strpe još koji dan.”

Komentirajući eventualnu zabrinutost oko Adventa i izvješća od SOA-e rekao je: “Što se togag tiče, vrijeme je budnosti. Vidjeli ste napad na njemačkog turista u Parizu. U kontekstu ruske agresije, terorističkog napada Hamasa i ostalog svi moramo biti budni i poruka povjerenice je išla za tim. Naše su službe budne.”

Izvor: n1/Foto: N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.