‘POČELA JE NOVA ERA‘ – Glavni Putinov trbuhozborac objavio novi manifest Kremlja: Evo što smjera režim suočen sa sankcijama

13.03.2022. 09:54:00

Dok Rusija vodi novu ofenzivu s ciljem pokoravanja Ukrajine, moskovski propagandni mediji također vode kampanju demoniziranja Ukrajine i Zapada. No puno je važnije kada, kao što je napravio Petr Akopov u posljednjoj kolumni “Nema povratka. Treba li pustiti one koji su pobjegli iz Rusije?”, de facto, otkrivaju koji su budući planovi Vladimira Putina i ruskog državnog vrha, piše Jutarnji.

Petr Akopov je trbuhozborac Vladimira Putina koji piše za rusku novinsku agenciju RIA Novosti, poznatu po sustavnoj podršci Kremlju, kršenju novinarskih standarda i radu prema tzv. temniku (uputama i programima vlade). Postao je svjetski poznat kada su RIA Novosti slučajno objavile njegov članak koji je, prema svemu sudeći, trebao biti objavljen nakon što bi Rusija brzo završila okupaciju Kijeva i Ukrajine.

Tada je Petr Akopov napisao koji je cilj Kremlja u ratu u Ukrajini: “Pred našim se očima rađa novi svijet. Ruska vojna operacija u Ukrajini otvorila je novu eru – u tri dimenzije odjednom, i naravno, u četvrtoj, unutarnjoj ruskoj. Ovdje počinje novo razdoblje, kako u ideologiji tako i u samom modelu našeg društveno-ekonomskog sustava, ali o tome vrijedi govoriti posebno malo kasnije. Rusija obnavlja svoju povijesnu punoću, okuplja ruski svijet, ruski narod – u svojoj cjelini Velikoruse, Bjeloruse i Maloruse. Rusija nije samo izazvala Zapad, nego je pokazala da se era zapadne globalne dominacije može smatrati potpuno i konačno završenom. Novi svijet će graditi sve civilizacije i centre moći, naravno, sa Zapadom (ujedinjenim ili ne), ali ne pod njegovim uvjetima i ne po njegovim pravilima”.

U petak su RIA Novosti plasirale novu Akopovljevu kolumnu u kojoj taj Putinov propagandist najavljuje što vlast u Rusiji namjerava poduzeti, suočena s međunarodnim sankcijama. U uvodu se obrušava na Ruse koji se protive ratu u Ukrajini, koje podrugljivo naziva kozmopolitima, a zatim postavlja pitanja: “Što ćemo s njima, odbjeglim sugrađanima i tvrtkama? Što učiniti kada se histerija smiri i požele se vratiti (ne svi, ali mnogi)? Naravno, neki, pogotovo oni rusofobni, odlaze “tresući prašinu s nogu”, ali mnogi u panici bježe: slika svijeta im se ruši, “Rusije više nema”, pa pokušavaju pronaći novu zonu udobnosti”, pita komentator RIA Novosti.

Da bi odmah uslijedio odgovor:

“Činjenica je da su odgovori na ta pitanja sporedni: ovise o odgovoru na ono najvažnije što je pred nama. I vrlo je jednostavno i duboko: tko smo mi i što želimo? Jesmo li mi Rusija, ruski narod i svi njome ujedinjeni narodi na našoj zemlji? Bez odgovora na njega, svi pokušaji da se odgovori na preostala pitanja neće se uračunati, točnije neće biti točni jer je 24. veljače počela nova era u svijetu, ali što je još važnije, počela je nova era u životu Rusije. Zemlja se oslobađa ne samo iluzija o Zapadu: oslobađa se zapadnog utjecaja, čak i šire – otuđenja, oponašanja, grčenja i ovisnosti o strancima (prvenstveno ideološkim i duhovnim). To je naša kronična bolest, u aktivnoj je fazi od 18. stoljeća: ili smo od nje teško oboljeli, ili smo se skoro oporavili. Sada imamo jedinstvenu priliku da dobijemo imunitet, da postanemo samodostatni, jer smo i sami napravili korak na koji je Zapad mogao odgovoriti samo pokušajem da nas izbaci iz svjetske zajednice. Nemamo pravo propustiti ovu priliku”, glasi propagandno objašnjenje Petra Akopova.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/screenshot

Izvorni autor: Jutarnji list/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.