Počele pripreme za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

23.09.2021. 15:53:00

Vukovarske gradske vlasti izvijestile su u četvrtak da su počele s organizacijom ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., koji će Grad Vukovar organizirati zajedno s vukovarskim braniteljima, predstavnicima braniteljskih udruga, ustanovama i institucijama.

Navode da je sukladno tome održana 1. sjednica Odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2021. na kojoj su utvrđene smjernice za program obilježavanja, a koje podrazumijevaju već tradicionalna događanja središnjeg programa od 17. do 20. studenoga.

Jednoglasno je odlučeno da će slogan obilježavanja ovogodišnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara glasiti “Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta, a za pripremu programa 18. studenoga imenovan je pododbor kojeg čini sedam članova.

Kolonu sjećanja predvodit će, kao i prijašnjih godina, hrvatski branitelji Vukovara te članovi obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja, a prolazit će svojom uobičajenom trasom od Nacionalne memorijalne bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje će uslijediti protokol polaganja vijenaca te sveta misa.

S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa te činjenicom da je i prošlogodišnje obilježavanje organizirano u jeku pandemije, pravovremeno će se postupati sukladno epidemiološkoj situaciji te će u organizaciju biti uključene službe relevantne za donošenje epidemiološkog okvira.

“Vjerujemo da će organizacija proteći bez tehničkih i drugih možebitnih poteškoća, a sve s ciljem dostojanstvenog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara”, ističu vukovarske gradske vlasti. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:Hina

Izvorni autor: Kamenjar.com/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.