Pogledajte nove plakate kojima je Pupovac oblijepio Hrvatsku! Zar za to dajemo novac iz proračuna SNV-u?

05.12.2019. 16:57:00

Srpsko narodno vijeće (SNV) u listopadu je krenulo s kampanjom “Da se bolje razumijemo” čiji je cilj skinuti stigmu sa ćirilice i poslati poruku da korištenje tog pisma u privatnoj ili javnoj upotrebi ne ugrožava nikoga u Hrvatskoj, a pogotovo ne većinski narod. No brojni su Hrvati to doživjeli i kao neukus i nepotrebnu provokaciju, odnosno politički kič te bacanje novca koji se daje za manjine. Sad su se tom kampanjom odlučiti ‘uključiti’ u predsjedničku kampanju.

“Kampanju ‘Da se bolje razumijemo’ s ciljem promocije ćiriličnog pisma u Hrvatskoj nastavljamo jumbo plakatima koji sadrže izborne slogane pojedinih predsjedničkih kandidata na ćiriličnom pismu. Kako smo i najavili početkom kampanje, cilj nam je da kampanja odgovara aktualnom društvenom trenutku, a predsjednički izbori su najaktualniji društveni događaj. Naša poruka ovim plakatima je zapravo da smo svi ravnopravni građani Republike Hrvatske, kako i Ustav propisuje, bez obzira koje pismo koristili. Očekujemo da će prevladavati pozitivne reakcije. Plakati će biti postavljeni u Zagrebu, Splitu i Rijeci”, kazao je za N1 Boris Milošević, predsjednik SNV-a.

Što vi mislite o Pupovčevim plakatima?

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.