POLICIJA OBJAVILA DETALJE UBOJSTVA U RIJECI: Motivi i dalje nepoznati

07.02.2022. 18:38:00

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, u suradnji s djelatnicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko–goranske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 36-godišnjak 6. veljače u jednom od ugostiteljskih objekata na Pavlinskom trgu u Rijeci najprije verbalno sukobio s 67-godišnjom hrvatskom državljankom, a potom je fizički napao te joj zadao više udaraca u predjelu glave i tijela i potom pobjegao.

Dolaskom na mjesto događaja djelatnici hitne medicinske pomoći poduzeli su mjere iz svoje nadležnost, nakon čega je konstatirana smrt ženske osobe.

Nadalje, oko 15,50 sati, policija je zaprimila dojavu građana da je na području Belvedera u Rijeci viđena muška osobe bez odjeće, ali po dolasku na mjesto događaja policija nije zatekla opisanu osobu. U nastavku intenzivnog traganja za osobom koja je pobjegla s Pavlinskog trga, utvrđeno je da postoji poveznica između ova dva događaja te je osumnjičeni 36-godišnjak uhićen oko 18 sati i priveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja u počinjenje navedenog kaznenog djela.

Tijekom sutrašnjeg dana nad tijelom preminule 67-godišnje hrvatske državljanke bit će obavljena obdukcija u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku KBC-a Rijeka, radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Osumnjičeni 36-godišnjak će uz kaznenu prijavu tijekom današnjeg dana biti doveden pritvorskom nadzorniku.

Ubojica koji je doslovno izmasakrirao ženu u riječkom kafiću Pin otprije je poznat javnosti. Radi se o 37-godišnjem Romanu Brnadi, rodom iz Osijeka.

Neslužbeno se saznaje da je ubojica Roman Brnada. Riječani su ga mogli upoznati kao uličnog pjevača koji je na Korzu preko pojačala i malog razglasa pjevao uglavnom crkvene napjeve, a šira javnost kroz nastup u TV showu Superalent gdje je nastupio prije nekoliko mjeseci sa svojom suprugom, violinisticom Biancom Kolompar.

Nastup je obilježio sukob sa žirijem, a za svoju izvedbu pjesme “My Way” Franka Sinatre redom je dobio ikseve. No s pjevanjem je nastavio sve dok ga produkcija nije prekinula. Potom se verbalno sukobio s članicom žirija Majom Šuput koja mu je rekla da ne pjeva dovoljno dobro.

U intervjuu kojeg je 2017. godine dao za 24 sata, Brnada je otkrio da je golman petoligaša NK Tomislav iz Livane kod Osijeka, u kojem je radio i kao trener vratara. No tvrdi da mu to nije glavni izvor prihoda, jer najviše zarađuje kao – ulični pjevač.

“Nikad nisam zaradio manje od 50 kuna, a najviše sam u jednom danu uzeo 3800 kuna. No to je bilo u Aljmašu na Veliku Gospu. Na trgu u Osijeku najviše sam zaradio 900 kuna. Znam kukati da je došlo vrijeme da sve vezano uz glazbu podignem na viši nivo. Mislim da je to moguće. Zapisujem svaki dan koliko zaradim, a situacija je sve lošija”, izjavio je tada. Tvrdi i kako je umalo postao treći golman Dinama, gdje ga je “osobno zvao Zdravko Mamić”, kao i da je imao ponudu iz engleskog Newcastlea da tamo bude trener vratara.

Posljednji mu je put ime u medijima spomenuto prije samo dva dana u tekstu o njegovoj supruzi, glazbenici Bianci Kolompar. U prilično bizarnoj priči navodi se kako je “glazbenica tuširajući se ozlijedila svoje goleme silikonske grudi” i kako joj je “estetski kirurg savjetovao da izmijeni implantate i stavi manje”. Ona je, pak, najavila kako želi napraviti broj veće grudi i kako u svemu ima podršku svojeg “zabrinutog supruga Romana Brnade”.

Motivi bezumnog femicida u Rijeci u kojoj je povremeno boravio još nisu poznati. Zasad doznajemo tek kako je Brnadi dodijeljen branitelj po službenoj dužnosti, ali nema informacija je li dao iskaz u policiji ili se branio šutnjom.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/ Foto: Screenshot

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.