Posavec se slučajno našao pod nadzorom USKOK-a jer je trčao s krivim čovjekom?

11.09.2021. 08:09:00

Međimurskog župana Matiju Posaveca, koji je u petak uhićen u velikoj policijskoj akciji i kojeg se navodno sumnjiči za uzimanje mita i nezakonita zapošljavanja, istražitelji su počeli tajno nadzirati krajem prošle godine kada se dogodilo prvo nezakonito zapošljavanje.

No, Dnevnik.hr doznaje kako je točno to nadziranje počelo.

Naime, prema neslužbenim informacijama, Posavec je pod mjere USKOK-a upao zapravo slučajno.

Ozvučili mu ured

Navodno je u slobodno vrijeme džogirao s prijateljem koji je već bio pod mjerama istražitelja. Prisluškujući razgovore njih dvojice istražitelji su posumnjali da se i župan bavi nekim nezakonitim radnjama, pa su zatražili (i dobili) sudski nalog da i njega stave pod mjere.

Posavcu su ozvučili ured, pa su, između ostalog, i snimili tonski zapis primopredaje 10.000 kuna mita koje je Josip Kobal navodno predao županu kako bi mu on osigurao još jedan mandat na čelu upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije.

Župana se navodno sumnjiči i za još dva nezakonita zapošljavanja u Županiji, a zbog njih je osumnjičen i županijski pročelnik Milorad Novković.

Inače, Uskok je ranije objavio da će nakon ispitivanja svih osumnjičenika priopćiti je li protiv njih pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor o čemu odlučuje sudac istrage.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: lb

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.