Pošta zbog epidemije najavljuje kraće radno vrijeme svojih poslovnica, većina će ih se zatvarati u 18 sati

17.03.2020. 13:59:00

Ograničit će broj ljudi u poslovnicama, radnici dobivaju zaštitne maske i rukavixe

Hrvatska pošta također je uvela mjere zaštite nužne za izbjegavanje širenja zaraze virusom COVID-19. Tako će radna vremena svih poštanskih ureda biti prilagođena lokacijama na kojima se nalaze, ali svi na području Hrvatske radit će najdulje do 18 sati.

“Zaposlenici se prema području ugroze pojačano opskrbljuju zaštitnim sredstvima (maske i rukavice) i sredstvima za dezinfekciju. Također, u svim su poštanskim uredima uvedena pravila o razmaku kojih se korisnici trebaju pridržavati”, stoji u priopćenju HP-a.

Ograničen broj stranaka

Iz Pošte kažu kako su sukladno s rizikom uveli i ograničenje broja korisnika koji u jednom trenutku smiju biti u nekom poštanskom uredu: “Maksimalni broj korisnika koji mogu istovremeno biti u prostoru poštanskog ureda određen je brojem aktivnih šaltera u tom poštanskom uredu.”

I dostava pošiljaka organizirana je uz mjere opreza pa tako poštari moraju izbjegavati svaki neposredni kontakt s korisnicima. To znači da će se sve pošiljke, koje se mogu ubaciti u poštanski sandučić, tako i u uručiti, uz najavu na portafon. Dostavljat će i pakete, ali uz dodatni oprez, kažu.

‘Ne kršite samoizolaciju’

Iz HP-a za međunarodne pošiljke, pak, kažu kako pristižu onako kako je moguće s obzirom na prijevoznika. Nakon primitka u pošti ih pripremaju za dostavu i normalno uručuju. Također mole građane da ne ugrožavaju poštare kršenjem samoizolacije.

“Molimo građane koji se nalaze u samoizolaciji da fizički ne pristupaju poštarima, nego da se prema njima ponašaju jednako odgovorno kao i prema ostatku zajednice. Dogovorom putem portafona može se izbjeći kontakt te uručiti pošiljka”, kažu iz Pošte.

Izvor: Telegram.hr/Foto:Pixsell

Izvorni autor: Željka Orešković

Autor: