Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv ministra Ćorića: Glasovao da njegov vjenčani kum postane član Uprave HEP-a

07.02.2020. 12:31:00

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv ministra Tomislava Ćorića jer je glasovao da njegov vjenčani kum Petar Sprčić postane član Uprave HEP-a.

Ministar Tomislav Ćorić je naime sudjelovao na sjednici Vlade na kojoj se odlučivalo o imenovanju njegovog vjenčanog kuma Petra Sprčića. Vlada je tada jednoglasno izglasala da Sprčić postane član Uprave HEP-a.

Zagreb, 07.02.2020. – Održava se sjednica Povjerenstva za odluèivanje o sukobu interesa. Na dnevnom je redu, meðu ostalim, donošenje odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu premijera Andreja Plenkoviæa te ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Æoriæa, predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitaroviæ, ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladroviæa. Na fotografiji Povjerenstvo. foto HINA /Zvonimir KUHTIÆ/ zk

Povjerenstvo ne pokreće postupak protiv premijera i predsjednice

Povjerenstvo je odlučilo ne pokretati postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, koji je prijavljen da je po stranačkoj liniji bez potrebnih kvalifikacija imenovao Franu Barbarića za predsjednika Uprave HEP-a, javlja N1.

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv Kolinde Grabar Kitarović kojoj je HAK ponudio počasno članstvo do 2099. godine. Naime, Kolinda Grabar Kitarović nije se pojavila na svečanoj sjednici sjednici HAK-a 2015. pa nije preuzela počasno članstvo koje vrijedi 30 tisuća kuna godišnje.

Povjerenstvo je odlučilo kazniti ministra Aladrovića s dvije tisuće kuna jer kao ravnatelj HZMO-a 2018. godine nije prijavio da mu supruga ima novi automobil Smart.

Izvor: narod.hr/Foto:HINA/ Daniel KASAP/dk

Autor: