Požar kod Segeta Gornjeg od jutros gase i zračne snage

04.08.2021. 07:46:00

Požar u Segetu Gornjem ulazi u treći dan, još je aktivan na nepristupačnim dijelovima, a do jutros je u njemu izgorjelo oko 1600 hektara niskog raslinja, makije, borovine i nešto maslinika, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split. Rano jutros u gašenje tog najvećeg požara na obali u zadnje četiri godine priključila su se dva kanadera.

Tijekom noći je na terenu bilo 106 vatrogasaca sa 37 vozila. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara iskrenje dalekovoda izazvano kratkim spojem nastalim zbog građevinskih radova, objavila je policija.

- Pomoć nam je došla iz cijele Hrvatske. Zahvaljujem svim kolegama. Nadamo se da ćemo zaustaviti ovo širenje požara. Važno je da smo obraniti Labin Dalmatinski. U zaseoke nam je bio problem doći s velikim vozilima jer su putevi često nepristupačni. Snalazimo se kako znamo, kazao je Roko Maletić, zapovjednik DVD-a Kaštela. 

Ne znamo kako će se dalje odvijati požar jer vjetar stalno mijenja smjer i nije moguće predvidjeti bilo kakav razvoj situacije. Na terenu nema velikog plamena tek dim, rekli su vatrogasci. Procjenjuje se da, iako se radi o zaista velikoj izgorenoj površini, materijalna šteta od tog požara neće biti velika jer je uglavnom riječ o teško pristupačnom i nenaseljenom terenu gdje većinom raste trava, eterično bilje, kadulja i vrisak.

Izvor: HRT

Izvorni autor: HRT/foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Autor: