POZVALI CRVENU ZVEZDU DA IGRA NA "MEMORIJALNOM TURNIRU KRUNOSLAV FUŠ", POGINULOG PRIPADNIKA SJP 'ALFA'

09.06.2023. 17:52:00

PODRŠKA ALFAMA

Poštovani,

članovi Udruge veterana Specijalne jedinice policije „Alfa“ Zagreb i obitelj našeg poginulog pripadnika Krunoslava Fuša ovim putem izražavaju nezadovoljstvo i neslaganje s planiranim programom održavanja „Memorijalnog turnira Krunoslav Fuš“.

Pripadnik Specijalne jedinice policije „Alfa“ Zagreb, Krunoslav Kuš, izgubio je život tijekom Domovinskog rata kao pripadnik specijalnih najelitnijih postrojbi hrvatske policije u borbi za suverenu, samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Naime, smatramo u potpunosti neodgovornim održavanje nogometnog turnira pod imenom poginulog hrvatskog branitelja, a da obitelj za to nije dala suglesnost. Posebno je neprihvatljivo da je na turnirskom dijelu predviđen nastup nogometnih momčadi FK Crvene zvezde i FK Jedinstva Ub. U bilo kojem općem, ljudskom, moralnom kontekstu nedopustivo je pozvati nogometne momčadi srpskih klubova da se sportski natječu na bilo kojem događaju koji nosi ime našeg poginulog pripadnika postrojbe!

Neodigran derbi jugoslavenske lige između Dinama i Crvene zvezde 1990. godine na svjetskoj nogometnoj sceni smatra se utakmicom koja je promijenila povijest! Naime, navijački neredi gostujućeg kluba i politička poruka koju smo mi Hrvati primili umalo prekasno postali su zloslutni nagovještaj predstojećih događaja. Srbija je vojno napala Hrvatsku!

Hoće li organizator na otvorenju Memorijala intonirati himnu Lijepa naša i nakon toga održati minutu ponosne hrvatske tišine za sve poginule i preminule hrvatske branitelje ili će u toj minuti dodati i borce agresora? Odgovor svi znamo!

Obitelj i Udruga otvoreni su za suradnju u budućnosti, jer nikome nije u interesu da se turnir ugasi tim više što je Krunoslav Fuš bio igrač HAŠK-a, ali pod uvjetom da se na isti ne pozivaju srpski klubovi. U suprotnom će obitelj putem odvjetnika tražiti zabranu naziva turnira Kruninim imenom.

Mi smo oprostili, ali nikada nećemo zaboraviti. Naše mrtve vitezove ne smijete ponižavati! Oni su ginuli za pravednu Hrvatsku, a ne za izjednačavanje žrtvi i agresora.


S poštovanjem,
Predsjednik UVSJP „ALFA“ Zagreb
Milijan Brkić

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/sjp alfa

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.