Predsjednica pisala Pupovcu: Nije pozorno pročitao pismo iz 2016. godine te ga u cijelosti ponavljam

11.09.2019. 17:25:00

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo zastupniku Hrvatskog sabora Miloradu Pupovcu u kojem ga "obavještava kako s pozornošću prati njegove javne istupe u kojima na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku", priopćeno je iz Ureda predsjednice.

"Odlučna u namjeri da kao državljani Republike Hrvatske gradimo zemlju mira, razumijevanja i prosperiteta, predsjednica Grabar-Kitarović sa žaljenjem zaključuje kako gospodin Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga u cijelosti ponavlja.

'Držim to svojom obvezom i zbog desetak tisuća pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebice ne političkim ucjenjivanjem, iako imaju pravo i obvezu kao državljani Republike Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni dio odrastanja svakog društva, ali ne u mjeri kako bi neki željeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive', stoji u dopisu Predsjednice Republike priloženom pismu iz 2016. godine", piše u priopćenju.

Izvor: js/Direktno.hr/Foto:arhiva

Autor: