PREDSJEDNIČKA KANDIDATKINJA Branka Lozo komentirala Vučićev dolazak u Dubrovnik: ‘Jedna stvar je ovdje problematična’

11.10.2024. 20:40:00

Predsjednička kandidatkinja stranke Domino Branka Lozo gostovala je u Dnevniku Nove TV, gdje je komentirala dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na samit u Dubrovniku, kao i izjave predsjdnika Zorana Milanovića o tome kako je Vučić tamo “napravio šou”.

“Iz jednostavnog razloga što osjećam dužnost prema domovini. Odlučila sam sve svoje kapacitete, cijelo svoje biće pružiti domovini kako bi nam svima bilo bolje. Brine me rad na ugledu domovine, želim da Hrvatska bude prisutnija na europskom i svjetskom planu”, odgovorila je Lozo na pitanje novinarke o tome što ju je motiviralo da se kandidira za predsjednicu.

Novinarka ju je upitala kako se planira predstaviti biračima: “Mediji su jaki što se toga tiče. Svatko tko je danas na političkoj sceni je jedno vrijeme bio nepoznat. Vjerujem da u kratkom roku mogu to sve nadoknaditi, pogotovo kada je čovjek vjerodostojan i osoba od integriteta. Birači to prepoznaju”, odgovorila je Lozo.

Foto: Branka Lozo

‘Želim da se Stepinca proglasi svetim’

Novinarka ju je upitala bi li pozvala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na svoju inauguraciju: “Na inauguraciju? Ne bih nikako”, odgovorila je Lozo, a novinarka ju je upitala što misli o njegovom dolasku na samit u Dubrovniku.

“Je li on tamo trebao biti ili ne nije niti toliko važno. Možda nije trebao biti na tom samitu jer on vrijeđa i ne priznaje tekovine iz našeg Domovinskog rata. Problem je veći što smo mi tek iz stranih medija mogli vidjeti kako je to tamo izgledalo”.

Novinarka ju je upitala koji bi bio njen prvi potez kao predsjednica: “Jako bih se usredotočila na diplomaciju i naša veleposlanstva. Danas je recimo datum na koji je kardinal Stepinac osuđen na doživotni zatvor. Kauza za proglašenje Stepinca svetim stoji na stolu u Vatikanu, a ja bih se posvetila tome da ga Papa proglasi svetim”, odgovorila je Lozo.

Izvor: dnevnik.hr/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: I.G.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.