Predsjednik Milanović na izvanrednom sastanku šefova država i vlada NATO-a

25.02.2022. 17:26:00

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjeluje danas na izvanrednom sastanku šefova država i vlada NATO saveza koji je sazvan zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Uoči sastanka, koji se održava online, predsjednik Milanović je rekao kako na sastanak odlazi sa stavom kojeg je jučer dao u priopćenju, odnosno kako će Republika Hrvatska kao članica NATO saveza i Europske unije postupati u ovoj situaciji u okviru svojih obveza.

„Naša uloga je da kao saveznici, kao saveznici u Savezu sjevernoatlantskog ugovora, budemo lojalni svojim saveznicima. Da s humanitarne, ljudske i diplomatske strane učinimo sve što je u ovom trenutku moguće. I da budemo svjesni da smo zemlja zapada, zapadne kulture i civilizacije. I da smo zato u NATO savezu. Nismo slučajno u NATO-u“, rekao je danas predsjednik Milanović uoči odlaska na sastanak NATO-a.

Izvor: n1/ Foto: Ana Maria Katić i Marko Beljan

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.