Predsjednik Republike Zoran Milanović susreo se s Časničkim zborom HVO-a: Tema sastanka status branitelja i međusobna suradnja

29.06.2024. 10:07:00

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u petak na Pantovčaku s članovima Časničkog zbora Hrvatskog vijeća obrane Republike Hrvatske.

Na sastanku su članovi Časničkog zbora HVO-a upoznali predsjednika Milanovića s problemima s kojima se susreću pripadnici Hrvatskog vijeća obrane koji žive u Republici Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na pitanje rješavanja njihovog statusa. Također, razgovarano je o mogućnostima unaprjeđenja suradnje između institucija koje skrbe o pravima branitelja u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U izaslanstvu Časničkog zbora HVO-a Republike Hrvatske bili su predsjednik Tomislav Tokić, počasni član i umirovljeni general-pukovnik Hrvatskog vijeća obrane te brigadni general Hrvatske vojske Željko Šiljeg, dopredsjednik Marko Đapić, tajnik Željko Komšić, članovi Ivo Palavra i Zvonko Zovko, kao i predsjednik Udruge pripadnika profesionalnih postrojbi Hrvatskog vijeća obrane Ivan Penava i tajnik te udruge Viktor Jurišić.

Uz predsjednika Milanovića bio je prisutan i njegov posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Izvor: 7dnevno

Izvor: 7dnevno/FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Izvorni autor: PDN/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.