Predstavili se kao policajci pa 76-godišnjakinji uzeli - nekoliko milijuna kuna: Dvojica su uhićena, za jednim se traga

15.01.2022. 11:32:00

Žena (76) ostala je bez nekoliko milijuna kuna nakon što je u stan pustila dva muškarca koji su se lažno predstavili kao policajci. Oni su uhićeni, a za trećom osobom se traga.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 29-godišnjakom te jednom nepoznatom muškom osobom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Razbojništvo".

Sumnja se da su se osumnjičeni po prethodnom međusobnom dogovoru, u četvrtak, 13. siječnja oko 11 sati, osobnim automobilom dovezli u zonu Ulice Republike Austrije da bi potom 27-godišnji vozač ostao čekati u vozilu dok su se 29-godišnjak i zasad nepoznati muškarac uputili do stana 76-godišnjakinje kojoj su se lažno predstavili kao policijski službenici nakon čega ih je žena pustila u stan.

Razgovarali su s oštećenom i njezinom kćerkom o prijašnjim događajima da bi potom od 76-godišnjakinje zatražili novac na uvid, a kad je oštećena pokazala gdje se nalazi novac zasad nepoznati muškarac ga je zgrabio i uputio joj prijetnje, što je kod nje izazvalo strah za vlastiti život kao i za život njezine obitelji.

Nastala materijalna šteta iznosi nekoliko milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnjak i 29-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku , a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, dok se za nepoznatim muškarcem intenzivno traga.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: Dubravka Petric/Pixsell

Izvorni autor: G. B. / Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.