PRESICA U SALZBURGU ‘Za njega više nema šanse!‘ Ante Čačić otkrio veliki problem Dinama uoći utakmice

04.10.2022. 19:00:00

Sudbina Modrih u Europi ove sezone bit će vjerojatno određena u sljedeće dvije utakmice
 
  

Dinamo u srijedu na Red Bull Areni (18.45) igra utakmicu trećeg kola skupine E Lige prvaka protiv RB Salzburga, a susret su na presici uoči velikog okršaja najavili trener Modrih Ante Čačić i Robert Ljubičić.

U Salzburgu ističu Dinamove impresivne rezultate u HNL-u i pobjedu nad Chelseajem u Ligi prvaka, odaju respekt zagrebačkom klubu, ali i vjeruju u svoj uspjeh. I RB Salzburg ima izvrstan starte sezone, poražen je u samo jednoj utakmici austrijske lige od Sturma, no trenutačno je u seriji tri nastupa bez pobjede. U njima je osvojio bod kod Chelseaja te dva u ogledima domaće lige s Rapidom i LASK-om.

Obje uvodne utakmice u Ligi prvaka s Milanom i Chesleajem pokazale su koliko je RB brz, moćan i mladenački optimističan, no sada je i na njima pritisak obvezne pobjede.

Tablica skupine E nakon prva kola izgleda obećavajuće za Modre, koji drže drugo mjesto s 3 boda (prvi je Milan sa 4), RB je treći sa 2 boda, a Chelsea iznenađujuće posljednji sa samo jednim osvojenim bodom.

Jasno je dakle, da su za Modre sljedeće dvije utakmice sa Salzburgom ključne u lovu na novo europsko proljeće.

Na press konferenciji u Salzburgu u utrobi Red Bull Arene osim trenera Ante Čačića, pojavio se i Robert Ljubičić.

- Srce mi je veliko, jer vas ima puno iz Hrvatske. Kad su izvučene skupine, rečeno je da će se između Dinama i Salzburga voditi bitka za treće mjesto. Domaćin je pod većim pritiskom jer imamo bod više. Igramo protiv kvalitetne momčadi koja je prošle sezone prezimila u Europi, a ove je igrale neodlučeno s Milanom i Chelseajom. Nadam se da ćemo mi ipak nakon ove dvije utakmice biti zadovoljniji. Pod velikom su upitnikom Mišić i Ristovski. Za Mišića ima šanse, za Ristovskog teško - kazao je Čačić.

Tko će umjesto Ristovskog ili Mišića ako oni neće moći?

- Imamo u rosteru igrača koji mogu odgovoriti svih zahtjevima.

Trener Salzburga je kazao da Dinamo u svom rosteru ima starije igarče, čak da su prestari? Što je na to kaže Dinamov trener?

- Ima Salzbrug svoju sportsku politiku. Imaju mlade igrače koje kasnije dižu na tržište. Trener Salzburga nije htio kazati da naši igrači nisu kvalitetni. Ali Salzburg je tvornica stvaranja igrača. Uz sve to imaju rezultate. Čestitam im na projektu. Mi smo drukčija priča. Mi ćemo sutra tražiti svoju priliku, kao i na slijedećim utakmicama. Nadam se da ćemo naći način kako se postaviti protiv domaćina - zaključio je Čačić.

Ljubičić je komplimentirao Salzburgu...

- Igrao sam ovdje s Salzburgom, osam puta, dva puta s Rapidom kad nismo dobro prošli. Oni su velika momčad i napravili su puno za austrijski nogomet. Vjerujem da ćemo se sutra dobro osjećati na terenu. Mi smo gledali njihove utakmice protiv Milana i Chelseja, oni se ne skrivaju, njihova taktika je uvijek ista. Mi imamo kvalitetu koju moramo pokazati na terenu. - kazao je Ljubičić.

Kako je igrati na prepunoj Red Bull Areni?

- Bit će puno naših navijača, mnogo onih koji žive u Austriji. Igrali smo na San Siru moramo izdržati pritisak Salzburga, mi za to imamo kvalitetu. Salzburg će nas visoko napadati, oni žive od tog presinga. Biti će krucijalno kako ćemo izlaziti iz tog njihovog presinga - zaključio je Ljubičić.

Tablice omogućuje Sofascore

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.