Preskočila leš muslimana i poljubila Arkana! ŠEŠELJ: ‘Ona je i za mene prevelik ekstrem’

01.02.2021. 17:16:00

BILJANA PLAVŠIĆ

Političar vođen velikosrpskom idejom i četničkom ideologijom, lider srpskih radikala Vojislav Šešelj, oduvijek je bio “trn u oku” opozicijskim političarima, kao i  bivšim te sadašnjim predsjednicima te države.

Šešelj, čovjek kojem “ništa nije sveto” nikada se nije libio javno progovoriti o stvarima o kojima “Srbija šuti”, iako u mnoštvu skandaloznih izjava ovog egocentričnog političara nije uvijek lako otkriti što je istina – a što nije.

Šešelj je najprije otkrio da Milošević naoružava srpske dobrovoljce…

Mada je Vojislav Šešelj najrječitiji bio u vrijeme kada mu se za ratne zločine sudilo u Haagu pri čemu je u pokušajima da se obrani za sobom mnoge vukao na dno, sa razotkrivanjem političkih suparnika (ali i istomišljenika!) započeo je je na današnji dan 1995. godine na televiziji “Studio B”. Toga dana, po prvi puta, javno je kazao ono što su mnogi Srbi slutili ali se nisu usudili komentirati. Šešelj je, naime, svima jasno dao do znanja kako je Slobodan Milošević, tadašnji srpski predsjednik koji je od svih ratova na Balkanu “prao ruke”, u Hrvatsku slao “tegljače” pune oružja kojim je naoružavao srpske dobrovoljce.

A onda je nasrnuo na Biljanu Plavšić…

Iako su Šešelj i Milošević bili u iznimno lošim odnosima, baš kao što je to danas slučaj sa Šešeljom i Vučićem, ova je izjava o sudjelovanju u napadu na Hrvatsku dodatno produbila jaz među političkim dvojcem. Međutim, Milošević je samo jedan od srpskih lidera u nizu koji je osjetio gnjev Vojislava Šešelja. Jedna od onih na koju se ovaj radikal najgadnije okomio je zasigurno Biljana Plavšić.

Plavšić je jedna od osnivača BiH entiteta Republika Srpska i njegova druga predsjednica (od 1996. do 1998.godine). Zbog ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i teškog kršenja običaja i pravila rata počinjenih u stvaranju Republike Srpske, tj. u tijeku rata u Bosni i Hercegovini, Biljana Plavšić pravomoćno je na Haaškom sudu osuđena na 11 godina zatvora od kojih je odležala sedam:

Šešelj: “Nikada o njoj nisam imao dobro mišljenje”

“Nikada o njoj nisam imao dobro mišljenje. Ona je, kao pretjerana ekstremistica, čak i za moj ukus, bila spremna govoriti kako su muslimani genetski oštećeni. Ja sam, naprotiv, žalio što nas je nesretna, tragična sudbina podijelila i na osnovu vjerskih razloga napravila razdor između Srba-muslimana, Srba-pravoslavaca i Srba-katolika“, rekao je Šešelj i dodao:

“Najveći haški izdajnik i najvoljeniji lažni svjedok svakako je bila Biljana Plavšić.”

Preskočila mrtvog muslimana i poljupcem čestitala Arkanu

Što se ove srpske političarke tiče, Šešelj je bio u pravu. Slobodan Milošević i Radovan Karadžić su se također zgražavali nad njezinim radikalizmom. Plavšić, koja je nakon “čišćenja” Bijeljine od muslimana hodala po gotovo krvavim ulicama te doslovno preskočila leš jednog ubijenog Bošnjaka kako bi poljubila Arkana i čestitala mu na “obavljenom poslu”, prezirala je ovaj narod i to je često potvrđivala izjavama kako je “ubijanje muslimana normalna stvar”.

Biljana Plavšić, poznata kao “lažna pokajnica”, danas ima 90 godina i rado medijski istupa.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:Screenshot

Izvorni autor: S.V./Dnevno.hr

Autor: