Priveden napadač iz Splita: Policija uspješno riješila slučaj brutalnog napada i silovanja

29.06.2024. 09:39:00

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je u subotu ujutro kako je, nakon intenzivnog kriminalističkog istraživanja, priveden muškarac osumnjičen za napad na djevojku 16. lipnja ove godine. Tijekom istrage analizirani su brojni snimci nadzornih kamera te je proveden opsežan terenski rad. Policijski napori rezultirali su pronalaskom i uhićenjem 34-godišnjeg muškarca, a izvršena je i pretraga njegova stana i vozila.

Istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je 34-godišnjak, s unaprijed stvorenom namjerom, uporabom sile i opasnog oruđa, napao žrtvu te joj nanio teške tjelesne ozljede, nakon čega je nad njom izvršio spolno nasilje. Time je počinio kazneno djelo „Teška kaznena djela protiv spolne slobode“ iz članka 154. stavka 2. Kaznenog zakona te kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“ iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Muškarac je jutros uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Iz PU splitsko-dalmatinske naglašavaju da su dovršetak kriminalističkog istraživanja ove vrste kaznenih djela i pronalazak počinitelja uvijek prioritet policije.

Podsjetimo, splitska policija je 17. lipnja apelirala na građane da pomognu u pronalasku muškarca osumnjičenog da je dan ranije šipkom udario 18-godišnju djevojku po glavi, a zatim je silovao. Sljedeći dan privedena je jedna osoba u vezi s tim događajem, no ispostavilo se da nije riječ o počinitelju, pa je istraga nastavljena.

Izvor: Večernji.hr

Izvor: Večernji.hr/Foto: PU splitsko-dalmatinska

Izvorni autor: PDN/Večernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.