PROGNOZA Stižu obilna kiša i snijeg, pahulje moguće i na Jadranu

05.01.2022. 09:20:00

Donosimo prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, ima slabe kiše duž Jadrana, no u drugom dijelu dana kiša će se intenzivirati. Probleme od jutra stvara jak vjetar južnog smjera, osobito jugo na moru, koje diže visoke valove, gdje su onda u prekidu neke katamaranske i trajektne linije, jedna brodska, prema izvještaju Jadrolinije:

Zadarsko okružje:
– Brodska linija 409 Zadar – Preko u prekidu

Riječko okružje:
-Katamaranska linija 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka u prekidu
-Brodska linija 310 Mali Lošinj-Susak-Unije u prekidu

Šibensko okružje:
– Brodska linija 505 Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice bez pristajanja u Prvić Luku

Dubrovačko okružje:
– Trajektna linija 831 Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ u prekidu

U večernjim satima pod Velebitom će zapuhati bura, ranije poslijepodne u unutrašnjosti sjeverac i sjeveroistočnjak, koji će donijeti hladniji zrak. Padom temperatura kiša će prelaziti u snijeg, najprije u gorju, gdje će se stvarati snježni pokrivač, moguće i više od 20 cm. Kad dovoljno zahladi, snijega će biti i u nizinama unutrašnjosti.

Duž Jadrana treba računati na lokalno obilniju kišu, moguću izraženiju grmljavinsku aktivnost, a na moru su moguće nevere.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Tea Blažević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.