Prometne obavijesti: Prometne izvanredne situacije diljem Hrvatske

17.10.2023. 09:00:00

Izvanredne situacije u prometu diljem Hrvatske zahtijevaju pažnju i oprez svih sudionika u prometu. Nastavite čitati kako biste saznali o trenutnim prometnim uvjetima, zatvaranjima i ograničenjima na cestama te kako se najbolje prilagoditi uvjetima na cestama.

Povećana gustoća prometa na riječkoj obilaznici

Pozivamo vozače da budu oprezni zbog povećane gustoće prometa na riječkoj obilaznici između čvorova RIJEKA ZAPAD i RUJEVICA u oba smjera. Očekuju se povremeni zastoji i kolone.

Problemi na državnoj cesti DC1 i DC8

Na državnoj cesti DC1, vozače upozoravamo na povremene zastoje i kolone zbog radova u zonama Pojatno i Tušilović. Također, zbog vjetra, autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikli (I. skupina vozila) zabranjeni su na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Prometna nesreća na DC46

Zbog prometne nesreće, prekinut je promet na državnoj cesti DC46 između mjesta Đurđanci i Budrovci.

Magla i promet na unutrašnjim cestama

Magla smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo na mjestimično mokre i skliske kolnike. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, stoga vozače molimo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Ograničenja na autocestama

  • A4 Goričan-Zagreb: Na čvoru Varaždin zatvoren je izlazni krak iz smjera Goričana prema Varaždinu i ulazni krak iz smjera Varaždina prema Zagrebu zbog radova.

  • A7 Rupa-Rijeka: Na čvoru Učka (Matulji) zatvoreni su izlazni krakovi iz smjera Rupe i Rijeke u smjeru Opatije i Pule te ulazni krak iz smjera Opatije i Pule u smjeru Rupe (do 22. listopada).

  • A1 Zagreb-Ploče-Karamatići: Vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno kroz tunel Plasina (do 28. studenog).

  • A2 Zagreb-Macelj: Očekuju se privremena zatvaranja dionice između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera zbog radova u tunelima.

  • A3 Bregana-Lipovac: Privremeni prekidi prometa na silaznom i ulaznom kraku čvora Ivanić Grad zbog radova.

  • A6 Rijeka-Zagreb: Kratkotrajna zaustavljanja prometa u tunelima u razdoblju od 17. listopada do 31. listopada.

  • A8/A9 Istarski ipsilon: Zabrane prometa vozilima određenih dimenzija zbog radova na tunelu Učka.

Ograničenja na državnim cestama

Niz državnih cesta trenutno je zatvoren ili ima privremene prometne regulacije zbog radova. Vozače molimo da prate obilazne putove i upute na terenu.

Planirani izvanredni prijevozi

Uz sve ove prometne situacije, očekuju se izvanredni prijevozi na autocestama A1 i A6. Ovi prijevozi mogu uzrokovati privremena zaustavljanja prometa, pa se vozače moli za strpljenje.

Molimo sve sudionike u prometu da budu svjesni trenutnih uvjeta na cestama i da voze odgovorno. Pratite prometne informacije i upute na terenu kako biste sigurno stigli na svoje odredište.

Izvor: HAK/PDN/Foto:snimka zaslona/HAK

Izvorni autor: PDN/HAK

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.