PROSLAVA DANA OSLOBOĐENJA GRADA VARAŽDINA I DANA BRANITELJA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

24.09.2021. 21:05:00

Dana 22. rujna 2021. godine u sklopu obilježavanja 30. godišnjica oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Križa branitelja na Varaždinskom groblju. Nakon polaganja služena je Sveta misa za poginule branitelje u Varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Program toga dana zaključen je znanstveno-stručnim skupom u multimedijskoj dvorani palače Herzer na temu 30. OBLJETNICA OSLOBOĐENJA VARAŽDINA (1991 – 2021): Ukupni značaj za Domovinski rat.  Na skupu su govorili: Igor Tabak, dr. sc. Ante Nazor, dr. sc. Mario Werhas i dr. sc. Franjo Gregurić, dipl. ing.

Nakon održanog znansveno- stručnog skupa prikazan je dokumentarni film Varaždinski dani rata.

 

Ovim putem još jednom  pozivamo sve članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i bivše pripadnike brigade da se uključe u aktivnosti povodom proslave 30. obljetnice oslobođenja grada Varaždina i povodom Dana branitelja Varaždinske županije u subotu, 25. rujna 2021. godine.  

 

U subotu će se održati središnja svečanost u Varaždinu koja će započeti svečanim mimohodom s početkom u 9h pripadnika ratnih postrojbi koje su imale sjedište u  gradu Varaždinu tijekom Domovinskog rata. Mimohod kreće od Staroga grada, preko Trga M. Stančića, Bakačevom i Gajevom ulicom do Trga kralja Tomislava, a zatim Gundulićevom ulicom do Trga Slobode gdje će se kod Križa zahvalnosti u 9,30h kod crkve Sv. Nikole polagati vijenci i paliti svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Središnja svečanost održati će  u 10h na Kapucinskom trgu i podsjetiti će se građane na slavne dane Varaždinskog rata. Za sve hrvatske branitelje osigurana su sjedeća mjesta.

Nadalje, u vremenu od 9 - 13h održati će se izložba tehnike i naoružanja Hrvatske vojske, policije i vatrogastva također na Kapucinskom trgu.

 

Molimo da se odazovete u što većem broju s obilježjima Udruge ili brigade s beretkom.

 

SEMPER PRIMUS

1
10
11
12
13
14
15
2
3
4
7
8

Izvor: udruga-puma.hr/Foto:udruga-pume.hr

Izvorni autor: udruga-pume.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.