Prvi slučaj zaraze korona virusom potvrđen u Švicarskoj

25.02.2020. 18:24:00

Slučaj je otkriven u kantonu Ticino u kojemu je službeni jezik talijanski, uz granicu s Italijom, objavio je kanton na svojim stranicama i prvi je to slučaj na njihovom teritoriju

Švicarske vlasti u utorak su izvijestile o prvoj osobi zaraženoj novim koronavirusom na teritoriju te zemlje, u dijelu blizu Italije.

Taj prvi slučaj je "potvrđen", rekla je za francusku novinsku agenciju France Presse glasnogovornica savezne zdravstvene službe. Opširnije informacije objavit će se predvečer.

Slučaj je otkriven u kantonu Ticino u kojemu je službeni jezik talijanski, uz granicu s Italijom, objavio je kanton na svojoj mrežnoj stranici.

Slučajevi zaraze virusom koji se pojavio u Kini već su zabilježeni u susjednim zemljama Francuskoj, Njemačkoj, Austriji i Italiji.

U Italiji je broj evidentiranih slučajeva naglo porastao  zadnjih dana. Ondje je dosad umrlo sedam osoba koje su bile starije životne dobi ili su već bolovale od neke bolesti.

Austrija je pak u utorak izvijestila o prvim dvama slučajevima koronavirusa koji su prijavljeni u Tirolu, uz granicu s Italijom.

Izvor: 24sata/Foto: CHINA DAILY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Izvorni autor: HINA

Autor: