RAJKO OSTOJIĆ IDE U SAMOIZOLACIJU: Sa zaraženim SDP-ovcem nije imao kontak, ali ne želi ugroziti nikoga

26.06.2020. 16:00:00

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić nakon što se doznalo da se družio sa zaraženim SDP-ovcem Adrianom Friganovićem, ide u samoizolaciju, doznaje Jutarnji list.

“Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji. Naime, predsjednik SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adriano Friganović izvijestio me jutros da je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na COVID-19 infekciju. Budući sam s Adrianom u ponedjeljak, 22. lipnja, na dan Antifašističke borbe bio na polaganju vijenaca u Dotrščini i Sesvetama, kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji”, izjavio je Ostojić za Jutarnji.

Ostojić je navodno tijekom dana pokušao kontaktirati nadležnu epidemiološku službu, međutim nitko mu se kako je rekao, nije javljao na telefon, pa je samoinicijativno proveo testiranje, a o nalazu će izvijestiti javnost.

Kazao je kako je kontaktirao i ostale kandidatkinje i kandidate s liste Restart koalicije u II. izbornoj jedinici koji će se također tijekom dana testirati i sljedeće dane provesti u samoizolaciji.

“Podsjećam, da sam javnost već izvijestio kako sam početkom tjedna proveo testiranje na COVID-19 i nalaz je bio negativan. Razlog tog testiranja je činjenica da je među zaposlenicima redakcija gdje sam imao sučeljavanja bilo inficiranih te sam kao liječnik proveo testiranje kako slučajno ne bih doveo bilo koga u svom radnom i privatnom okruženju u opasnost”, rekao je Ostojić.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:wikimedia

Izvorni autor: Ines Brežnjak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.