Rijetki znaju da je Thompson pjevao bećarac u neobičnoj verziji: Poslušajte ovaj hit

18.01.2024. 11:00:00

POSVEĆENO LICI

Glazbenik Marko Perković Thompson najpoznatiji je izvođač pjesama domoljubne, ljubavne i vjerske tematike u regiji. Da je bio aktivan u veličanju različitih regija Republike Hrvatske, dokazuje i ovaj bećarac o rijeci Gackoj u Otočcu, piše Dnevno.hr.

Naime, Thompson je snimio dio ove pjesme u rock verziji za album Gacka, u suradnji s glazbenicima u Ličko-senjskoj županiji, a sve se snimalo u studiju u Otočcu.

Inače, na tom albumu pjevao je Marko Perković – Thompson , Vladimir Pavelić – Bubi, Mate Bulić, Zlatko Pejaković, Danko Ljuština. Producent je bio Hrvoje Grčević – Grga, a snimalo se u studiju čiji je vlasnik Zdenko Hršak, s kojim se nedavno razgovarali o suradnji s Thompsonom. Inače, Hršak je autor poznatog hita “Lipa Kajo”.

‘On je bio jako zahtjevan za rad’

“Do suradnje je došlo preko producenta Hrvoja Grčevića Grge iz Zagreba, mi smo si dobri i taman sam u to vrijeme počeo svoj studio raditi i tako mi je dofurao prvo Pejakovića, njemu smo nešto snimali, a kasnije je došao Thompson. S obzirom da on tada nije ništa izdavao pet godina, ja sam napisao jednu pjesmu i tako sam malo Grgi svirao i rekao mi je da bi to bilo dobro za Thompsona.

Vladimir Pavelić Bubi mu je inače pjevao prateće vokale i pitao ga je da otpjeva Lipu Kaju, to je bilo prvo što je Marko počeo raditi, i to kod mene”, kazao nam je Zdenko. “Mi smo htjeli promovirati Gacku pa smo snimali album Gacka, i on je nama otpjevao Lipu Kaju. I to je bilo to. Kasnije je on išao snimati album, a kod mene je htio snimiti Lipu Kaju da to bude kao bendovski onako, da nema nasnimavanja”, otkrio nam je Zdenko, koji je zaslužan za Thompsonov hit Lipa Kajo.

“On je bio jako zahtjevan za rad. Kada se Lipa Kaja snimala u Zagrebu mijenjao se uvod pjesme, to nije trebalo tako zvučati, ali se na kraju pokazalo dobro. On uvijek hoće više, uvijek hoće bolje. Svi veliki umjetnici su takvi, on zna što hoće”, pričao nam je Zdenko.

Podsjetimo, nedavno je održan domoljubni koncert u zagrebačkoj Areni “Domu mom”, na kojemu su nastupili razni hrvatski izvođači, no ovoga je puta to prošlo bez Thompsona. Laudato TV je bio organizator tog spektakla pa su kratko odgovorili zašto Marko nije nastupao na velikom domoljubnom koncertu.

“Dragi svi ljudi koji pitate za Thompsona, zbog bolesti sina, kao što vas većina i zna, Marko se povukao sa javnih nastupa… U zadnje vrijeme snimio je samo jednu pjesmu za koju uskoro izlazi i video: Heroji zemlje, zajedno s Draženom Žankom, Perom Galićem, Tomislavom Bralićem i Matom Bulićem. Molimo za Thompsona, njegovog sina i cijelu obitelj”, kratko su pisali tada.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:video screenshot/YouTube

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/I.D.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.