Rimac je sve bliže preuzimanju Bugattija. Šef Porschea otkrio nove detalje

21.02.2021. 17:56:00

Oliver Blume kaže da će odluka biti donesena u prvoj polovici ove godine

Rimac Automobili i Volkswagenova marka superautomobila Bugatti dobar su par u tehnološkom smislu, rekao je Oliver Blume, direktor Porschea za njemački Automobilwoche, a prenosi Reuters. Tom izjavom ponovno je probuđena nada da bi Rimac zaista mogao preuzeti Bugatti, o čemu se priča već nekoliko mjeseci.

Naime, u rujnu prošle godine britanski portal CarMagazine objavio je da bi Volkswagen grupa predala Bugatti Rimcu, u zamjenu za povećanje udjela tvrtke Porsche u Rimac automobilima.

Volkswagen je i vlasnik brenda Porsche koji je kroz godine u hrvatskoj tvrtki stekao 15,5 posto udjela. Još 2018. godine kupili su 10 posto udjela, a godinu nakon toga još 5,5 posto. CarMagazine je tada tvrdio da je namjera VW-ove uprave povećati taj udio na 49 posto.

‘Odluka u prvoj polovici godine’

“U ovom trenutku intenzivno razmišljamo kako osigurati razvoj Bugattija na najbolji mogući način. Rimac bi mogao u tome odigrati značajnu ulogu jer se ta dva brenda tehnološki uklapaju.”, rekao je Blume za Automobilwoche.

“Postoje različiti scenariji s različitim strukturama. Vjerujem da će o ovom pitanju odluka biti donesena u prvoj polovici ove godine”, dodaje Blume.

Reuters podsjeća da su Rimac Automobili razvili električnu platformu za superautomobile koju isporučuju i drugim proizvođačima, poput Pininfarine.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO: PXL/Bugatti

Izvorni autor: Marko Repecki/Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.