ROJS ZAGRMIO: ‘Proslava Oluje mora biti u Kninu! Zaplakao sam kad sam došao na tvrđavu!’

04.06.2021. 19:49:00

Hrvatski general i političar Ljubo Ćesić Rojs komentirao je prijepore oko mjesta proslave obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja.

Predsjednik Zoran Milanović rekao je kako misli da bi se u Kninu trebale organizirati okrugle obljetnice te da bi bilo dobro da se proslava Oluje ove godine odvija u Glini.

S druge strane, ministar branitelja Tomo Medved rezolutno kaže da će središnja proslava i dalje biti u Kninu.

“Samo Knin, središnja proslava mora biti u Kninu u koji smo ušli 5. kolovoza, u Glinu se ušlo 8. kolovoza bez ispaljenog metka. Cijela Hrvatska treba slaviti, no središnja proslava mora biti u Kninu”, rekao je Rojs u Dnevniku N1.

Komentirao je i prijedlog predsjednika Milanovića.

“S njim nemam problema, dobro razgovaramo na sastancima. Prošle godine je bila veličanstvena proslava, ja osobno imam čast da sam s generalima Ademijem i Koradeom u deset sati došao na kninsku tvrđavu, zaplakao sam i poljubio hrvatsku zemlju. Ako ćemo u Glinu, onda ćemo 8. kolovoza, jer 5. nismo ni metar krenuli prema Glini. U Generalskom zboru imaj onih koji imaju drugačija mišljenja po pitanju središnje proslave, ja govorim u svoje ime, kao čovjek koji je ušao s puškom u ruci, zarobio sam osobno doktora Torbicu, nikome nije pala ni dlaka s glave. Da smo malo opružili korak, mogli smo ući i četvrtog”.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je da će rado otići u Glinu i pokloniti se hrvatskim žrtvama. Rojs kaže, to pozdravlja i neka ode u Glinu, ali osmoga.

“Zašto ne bi došao u Knin? Svi trebaju doći”.
Na kraju je kratko komentirao i rezultate izbora za HDZ s obzirom na to ja je rekao da bi mu se prije osušila ruka no što bi glasao za neku drugu stranku.

“Ja sam jedan od utemeljitelja, član sam od 1989. godine, nezadovoljan sam s pojedinim kandidatima koji su bili na listi, ima ih dosta, zato smo izgubili, glasao sam za zagrebačkog kandidata, a ne kao neki koji cmizdre, ja glasam i slikam osobnu, ne može me nitko ukrotiti, bio sam na Petrovoj gori i rekao da je 2 posto Pravoslavaca je branilo Hrvatsku, i to treba poštovati i cijeniti”, zaključuje Rojs.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Goran Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: M.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.