Rukometašice pobjedile Brazil i osvojile Croatia Cup

17.04.2021. 10:20:00

Ni ovaj put nije moglo bez drame, ali to je postalo već normalno kad su naše rukometašice u pitanju


Nakon što je Brazil u četvrtak s 25:19 svladao Nizozemsku, Hrvatskoj je u Poreču trebala pobjeda za osvajanje prvog mjesta na dosad najjačem HEP Croatia cupu. Kraljicama šoka ovo su bile prve utakmice nakon Europskog prvenstva na kojem su osvojile broncu, te su i ovom prilikom pokazale da pripadaju u europski i svjetski rukometni vrh. Svladale su i Nizozemsku i Brazil i osvojile trofej kojeg je podigla kapetanica Katarina Ježić.

Često se zna reći kako rezultat u prijateljskim ogledima nije u prvom planu, no na Croatia cupu to nije bilo tako. Itekako se lovio rezultat, nije bilo isprobavanja novih igračica, u 'vatru' su išle provjerene snage. Brazilke se pripremaju za Tokio, kod nas je Snježana Petika zamijenila bolesnog izbornika Šoštarića. Ni ovaj put nije moglo bez drame, ali to je postalo već normalno kad su naše rukometašice u pitanju. Bitno je da one nisu paničarile ni gubile glavu, nego su u svom stilu stvari sretno privele kraju.

U prvom poluvremenu malo golova, na odmor se otišlo u egalu. Snježana Petika nije eksperimentirala, krenula je u utakmicu s postavom koja je započela i ogled s Nizozemskom. U početku dosta izjednačeno, prvo je povela Hrvatska, pa je na +1 otišao Brazil, i tako sve do završnih pet minuta kad su gošće otišle na 8:10 pogocima Anastacio Amorim.

Stvari su na početak vratile Šimara Milosavljević, koja je dobro zamijenila Mičijević, a u istom ritmu nastavila je i u drugom poluvremenu kad je iz sedmerca kojeg je sama izborila vratila Hrvatskoj vodstvo. Rovovska bitka nastavljena je i u drugom dijelu. Brazilke tjelesno vrlo snažne i čvrste, no naše su im reprezentativke dobro parirale. Obrana je funkcionirala, nekoliko odličnih obrana upisala je Pijević i u 49. minuti Mičijević je zabila za 18:16, prvo naše vodstvo s dva gola razlike.

Raspoložena Milosavljević uskoro je povisila na +3. Zadržala je Hrvatska tu prednost do minute i pol prije kraja, kad je isključena Mičijević, Brazil je zabio iz sedmerca. U napadu gubimo loptu, ali Vieira promašuje, a sve dvojbe u posljednjim sekundama rješava Krsnik golom za konačnih 24:21.

HRVATSKA - BRAZIL 24:21 (12:12)

POREČ – Žatika. Bez gledatelja. Suci: Lovro Kasunić i Sašo Nikolovski. Delegat: Siniša Rudić (svi iz Hrvatske).

HRVATSKA: Bešen (0+1), Pijević (10); Zadravec 1, Plahinek, Krsnik 1, S. Posavec 1, Mičijević 6, Milosavljević 7 (4), D. Kalaus, Ježić 2, Japundža, Franušić, Šimara 2, Debelić 3, Guskić, Blažević 1. TRENERICA: Snježana Petika.

BRAZIL: Moreschi (5), Arruda (5); De Paula 5, Arujo 1, Amorim 3, Barbosa, Araujo 2, Cardoso 5(3), Vieira 2, Guarieiro, Bitolo, Anastacio 2, Matieli, Da Rocha, Costa 1, Ventura. IZBORNIK: Jorge Duenas.

SEDMERCI: Hrvatska 6(4), Brazil 5(3). ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 min. (Debelić, Mičijević), Brazil 6 min. (Da Rocha, De Paula, Ventura). IGRAČICA UTAKMICE: Dejana Milosavljević.

Izvor: sportske.hr/Foto: JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF

Izvorni autor: Goran Čičin-Mašansker

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.