S ovakvim Domagojem Duvnjakom Lino Červar može sanjati o medalji na SP-u, ali daleko je 'Dule' od najtrofejnijeg Hrvata u Ligi prvaka

30.12.2020. 12:29:00

Rukometaši Kiela novi su prvaci Europe nakon što su u finalu završnog turnira Lige prvaka u Kölnu pobijedili Barcelonu sa 33:28. Za njemački sastav je to četvrti naslov, dok je naš Domagoj Duvnjak drugi put na krovu Europe.

Bilo je to treće finale u kojem su snage odmjerili Barca i Kiel, a zanimljivo igrali su svakih 10 godina.

Prvi put 2000. je pobijedila Barcelona, potom je 2010. slavio Kiel, a večeras su ponovo bili bolji Nijemci. Barca je tako ostala na devet titula, dok je Kiel osvojio svoju četvrtu krunu.

Bio je to i okršaj hrvatskih reprezentativaca Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića. Obojica su lovila drugi naslov, nakon što je Duvnjak bio prvak Europe s HSV-om 2013., a Cindrić 2017. s Vardarom. Na koncu se radovao Duvnjak.

Naravno, u takvom raspoloženju sigruno će biti od velike pomoći izborniku Lini Červaru, koji je već okupio ostale reprezentativce te se pripremaju za SP kojem će u siječnju domaćin biti Egipat.

Nije Duvnjak u finalnoj utakmici zabio ni jedan gol, ali u obrani je opet bio odličan, baš kao i u polufinalnom ogledu protiv Veszprema. Doduše, protiv Mađara zabio je i četiri gola, no puno važnije bile su neke njegove obrambene reakcije.

I kada je tako raspoložen, itekako je bitna prevaga, a baš takav mogao bi biti najveći Červarov adut na putu do medalje.

A kad se već spominju brojevi osvojenih naslova europskih prvaka, najuspješniji od hrvatskih igrača je - Patrik Ćavar.

Ćavar je dva naslova osvojio sa Zagrebom, a tri s Barcelonom.

Slijede ga Ivan Ćupić i Pero Metličić sa po tri naslova.

Ćupić je dva naslova osvojio s Vardarom, a jedan s Kielceom, dok je Metličić sva tri osvojio u dresu Ciudad Reala.

Duvnjak je večeras drugi put u karijeri postao klupski prvak Europe. Prvu krunu osvojio je 2013. u dresu Hamburga.

U toj kategoriji s po dva naslova europskog prvaka ima još dosta igrača, jer RK Zagreb je dvije sezone za redom (1992. i 1993.) osvajao naslov najboljeg kluba u Europi.

Izvor: tportal.hr/Foto: IMARTIN ZIEMERgor Kralj/PIXSELL

Izvorni autor: S.Š.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.