SAČIĆ 'ZAGRMIO' U SABORU 'Nećemo dozvoliti da na leđima hrvatskih građana neprijatelji Hrvatske ostvaruju svoju lagodnu starost!'

17.03.2021. 10:52:00

Željko Sačić, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, na sjednici Hrvatskog sabora u srijedu tijekom iznošenja stajališta Kluba HS-a, osvrnuo se na konferenciju za medije Zdravka Mamića koji je iznio brojne optužbe na račun  Županijskog suda u Osijeku, ali i o predsjedniku Vrhovnog suda Đuri Sessi.

Na početku iznošenje stajališta u ime kluba Hrvatskih suverenista, Sačić je kazao kako su šokirani tvrdnjama Zdravka Mamića. Njegove izjave, govori Sačić, šokirale su i skandalizirale cjelokupnu hrvatsku javnost.

"Mi kao saborski zastupnici - najmanje što možemo učiniti - jest da ohrabrimo sve institucije koje se time bave da u potpunosti istraže sve činjenice, a slijedom toga da se primjenjuje zakon", kazao je general u Saboru.

Kao član Odbora za nacionalnu sigurnost, dodao je, hitno će zatražiti sjednicu vezanu uz stanje u pravosuđu. Potom je sve saborske zastupnike pozvao da razmisle o formiranju saborskog Istražnog povjerenstva o ovom slučaju.

Potom je iznio svoje nezadovoljstvo rasporedom i iznošnjem tema za raspravu u Saboru.

"Pred nama su danas tri važne teme, od kojih je jedna rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskim braniteljima..", govori.

Svaka od tih tema, smatra, zavrjeđuje cjelodnevnu raspravu. "Hrvatski branitelji, kao i narod, iznimno su zainteresirani za ove teme", naglasio je.

"Ključno je pitanje... Mi Hrvati, mi hrvatski narod, mi koji smo branili i oslobađali Domovinu, nikome ne osporavamo i ne želimo spriječiti bilo kakvu satisfakciju, ako je i sat vremena s puškom u ruci branio domovinu. Istodobno, učinit ćemo sve što je u našoj moći da nitko tko nije ostvario te slavne, časne uvjete ne može koristit prava koja su propisana Zakonom o hrvatskim braniteljima", naglasio je.

"Nitko tko je digao ruku na RH, nitko tko je mišlju, djelom i propustom, političkim djelom bio protiv stvaranja i oslobađanja suverene, demokratske, neovisne države Hrvatske ne može apsolutno nikako ostvarivati prava Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Kako god to nekome bilo potrebno radi bilo kakvih političkih probitaka...", dodao je.

"Nećemo dozvoliti da neprijatelji Hrvatske baštine na teret hrvatskog naroda i njihovih teških financijskih uvjeta. Da na njihovim leđima ostvaruju svoju lagodnu starost", rekao je.

"E, to neće proći", naglasio je.

Izvor: lš/Direktno.hr/Foto:screenshot/YouTube

Izvorni autor: lš/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.