Sastanci i tijekom korona krize, Rimac prisluškivali godinu dana

31.05.2020. 12:16:00

I tko zna do kada bi to tajno praćenje potrajalo i što bi se još doznalo da Josipa Rimac prije neki dan u svojem vozilu nije otkrila “bubu” što je bio znak da je akcija otkrivena

Josipa Rimac, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave, prvoosumnjičena je u slučaju u kojem ju se tereti za trgovanje utjecajem, zloporabu položaja te davanje i primanje mita a sve ono za što je osumnjičena počinila je od početka 2019. pa do svibnja 2020. godine, piše u nedjelju Večernji list.

Priča koja je dovela do njezina uhićenja te uhićenja još 12 osoba, među kojima su i bliski suradnici dvoje aktualnih HDZ-ovih ministara, klasična je hrvatska priča u kojoj se isprepliću ekonomija, politika, stranačka podobnost, nepotizam i korupcija, piše dnevnik.

Josipa Rimac prvoosumnjičena je u toj priči, u kojoj je svoj politički utjecaj i poziciju koristila kako bi one na stranačkoj hijerarhijskoj ljestvici ispod sebe navela da naprave nešto čime bi se pogodovalo trećim osobama. Za takvu “pomoć” od poduzetnika kojima je “pomagala” tražila je novac pa čak i da se na njezino ime prepiše građevinsko zemljište.

Sve ono za što je osumnjičena počinila je od početka 2019. pa do svibnja 2020. godine, pri čemu se s nekim suosumnjičenicima sastajala i tijekom koronakrize. A sve to vrijeme USKOK ju je, po svemu sudeći, tajno pratio i prisluškivao. 

I tko zna do kada bi to tajno praćenje potrajalo i što bi se još doznalo da Josipa Rimac, prije neki dan u svojem vozilu nije otkrila “bubu”. S “bubom” je otišla u policiju, što je bio znak da je akcija otkrivena, pa su u petak uhićeni i ona i njezini suosumnjičenici. Osumnjičena je, među ostalim, za pogodovanje poduzetnicima Milenku Bašiću, Draganu Stipiću, Anti Sladiću i Josipu Ravliću u poslovima s vjetroelektranama i poljoprivrednim poticajima.piše u nedjelju Večernji list.

 

Izvor: 24sata/Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.