Šeficu iz HAMAG BICRO-a, koja je uhićena prošli tjedan, policija prijavila za još jednu prijevaru. Evo o čemu je riječ

27.09.2022. 17:40:00

 Magdalena Dovečer (36) prijavljena je zbog prijevare teške 118.000 kuna

Voditeljica iz državne agencije HAMAG BICRO Magdalena Dovečer (36) koju Europsko tužiteljstvo sumnjiči za namještanje milijunskog natječaja rođaku, prijavljena je i za prijevaru "tešku" 118.000 kuna, potvrdila nam je Služba za odnose s javnošću PU Zagrebačke.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke 2021. godine dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara na štetu državne agencije. Sumnja se da je od početka 2018. godine do srpnja 2021. godine lažnim prikazivanjem činjenica, temeljem izjave o ostvarivanju prava na naknadu troškova, ostvarivala pravo na naknadu troškova međumjesnog prijevoza iako je stanovala na području Zagreba. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su kaznenu prijavu dostavili Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", odgovorili su nam iz PU Zagrebačke.

Dovečer, koja je u HAMAG-BICRO-u bila voditeljica službe za Koordinaciju, uhićena je 21. rujna zbog sumnje da je nezakonito pogodovala svom rođaku Tihomiru Pajiću, vlasniku grafičkog obrta Studio P na način da mu je pokušala namjestiti posao vrijedan gotovo miljun kuna tijekom 2020. i 2021. kada je ona kreirala natječaj za "Uslugu grafičkog oblikovanja i izrade promotivnih materijala za projekt BOND", procijenjene vrijednosti 848.000 kuna, oko 113.000 EUR financiranog sredstvima EU.

Sudac istrage odredio je i njoj i njezinu rođaku 30 dana istražnog zatvora u Remetincu.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Dušan Miljuš

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.