Sinčić istovario hrpu lubenica pred Vladom, Plenković Božinoviću: ‘Napravite plan za sigurnost‘

10.09.2020. 11:25:00

Sinčić je organizirao da se na ulazu u Banske dvore iskrca hrpa lubenica s ciljem da ukaže na neravnopravan položaj poljoprivrednika

Zastupnik Europskog parlamenta Ivan Vilibor Sinčić izveo je danas neobičan 'performans' na Markovu trgu ispred zgrade Vlade, prenosi N1.

Organizirao je da se na ulazu u Banske dvore iskrca hrpa lubenica s ciljem da ukaže na neravnopravan položaj hrvatskih i ostalih europskih poljoprivrednika. Dogodilo se to baš u vrijeme dok su ministri ulazili u zgradu prije početka sjednice Vlade.

Ivan Vilibor Sinčić također se popeo na krov kombija s megafonom u ruci.

Reporter Hrvoje Krešić javlja da je policija ostala zatečena ovom akcijom eurozastupnika.

Ovaj preformans komentirao je i premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade. Odmah je zamolio ministra policije Davora Božinovića da napravi plan vezano za sigurnost ispred Banskih dvora.

  • Da zahvalim ovim novopečenim ekspertima za poljoprivredu na isporuci ovih lubenica pred Vladom. Ministre Božinoviću, molim vas da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Što se tiče demokracije i što se tiče sigurnosti ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje - kazao je premijer, a javlja N1.

premijer, a javlja N1.


Izvor: jutarnji.hr/Foto: N1 Hrvatska

Izvorni autor: B. R.

Autor: