Sjever Hrvatske pogodilo jako olujno nevrijeme: Moguća tuča!

25.05.2020. 15:16:00

Nevrijeme će krenuti prema središnjoj Hrvatskoj, a u idućih par sati može biti jačih proloma oblaka, grmljavine pa čak i tuče. Tako pokazuju i radarske snimke Državnog meteorološkog zavoda

U Hrvatsku stiže jako nevrijeme, a sjever države već je zahvatilo nevrijeme praćeno tučom i jakim naletima vjetra.

Nevrijeme će krenuti prema središnjoj Hrvatskoj, a u idućih par sati može biti jačih proloma oblaka, grmljavine pa čak i tuče. Tako pokazuju i radarske snimke Državnog meteorološkog zavoda.

Foto: DHMZ

Hrvatska danas

Na kopnu promjenjivo oblačno, lokalno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, ponegdje moguće i izraženijih. Duž obale će prevladavati sunčano, osobito u Dalmaciji, tek rijetko uz umjeren popodnevni razvoj oblaka. Vjetar većinom slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će bura okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura između 18 i 21, na Jadranu od 21 do 24 °C.

Promjenjivo, za detaljnu prognozu 'škakljivo'

U posljednjem će svibanjskome tjednu vrijeme biti promjenjivo, uz dosta sunčanih sati, posebice na Jadranu, ali u kopnenom području i gotovo svakodnevnu mogućnost za ponegdje malo kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Temperatura zraka bit će oko prosječne za doba godine, pa  i malo niža, a osjećaju svježine pridonosit će i povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu gdjekad i jaka bura i tramontana.

U drugoj polovini tjedna povećava se vjerojatnost za malo stabilnije i manje vjetrovito vrijeme, pa je Marko Vučetić, dipl. ing. iz Službe za agrometeorologiju DHMZ-a u "Plodovima zemlje" preporučio da se odluka o košnji livada i pripremu sijena donese sredinom tjedna, a i : "Zaštitna prskanja u vinogradima, voćnjacima i povrtnjacima planirajte u drugoj polovini tjedna", piše HRT.

Izvor: 24sata/ Foto: PIXSELL/DHMZ

Izvorni autor: Kristina Trupeljak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.