Skijaška heroina Zrinka: Presretna sam! Imala sam jedan cilj za ovu sezonu i sad sam ga ostvarila

29.01.2023. 14:48:00

Na postolje se Zagrepčanka popela točno tri dana nakon 19. rođendana
 
  

Prizor je to koji Zrinka Ljutić i hrvatski ljubitelji skijanja nikad neće zaboraviti. Špindleruv Mlyn, 29. siječnja 2023. Na pobjedničkom postolju Lena Dürr, s njezine desne strane Mikaela Shiffrin koja nezadrživo grabi prema statusu najveće skijašice u povijesti, a s lijeve nova skijaška heroina iz Zagreba.

Na postolje se popela točno tri dana nakon 19. rođendana. Kako god da si je to zamislila u glavi kad je u četvrtak puhala svjećice na torti, ispalo je savršeno.

- Presretan sam trećim mjestom. Moj je cilj za ovu sezonu bilo osvajanje postolja. Sad sam ga ispunila i to je fantastično - prva je Zrinkina reakcija.

image

Mikaela Shiffrin, Lena Dürr i Zrinka Ljutić

Foto:  Vladimir Simicek/AFP

Ljutić je treća hrvatska skijašica koja se popela na postolje Svjetskog kupa. Janica Kostelić je to učinila 55 puta, a Ana Jelušić dvaput. Sudeći prema formi naših reprezentativki, ta će se vječna ljestvica sljedećih zima neprestano osvježavati.

Povijesne vožnje hrvatskih skijašice pogledajte ovdje.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Vladimir Zrinjski

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.