ŠKORINA SESTRA OTKRIVA: Ima tu dosta nejasnih stvari, pozivam Marija Radića da ponudi ostavku!

21.07.2021. 11:14:00

Miroslav Škoro jučer je šokirao mnoge objavivši da daje ostavku na mjesto čelnika Domovinskog pokreta i sve stranačke dužnosti.

O njegovoj odluci, sudeći po reakcijama, nitko ništa nije znao, pa tako ni njegova sestra, saborska zastupnica Vesna Vučemilović.

Jučer je rekla da smatra da bi trebao povući ostavku.

“Dok stranačka tijela ne potvrde što je jučer objavio, mislim da je to u fazi prijedloga, očekujem da zamjenik sazove Predsjedništvo do kraja tjedna ili u narednih tjedana dana da bi stranačka tijela ostavku usvojila ili odbacila. Moramo početi funkcionirati kao stranka, izabrali smo Predsjedništvo, imamo Statut, jučer je glavni tajnik također ponudio svoju ostavku. Bio je to moralni čin, očekujem to i od političkog tajnika Radića”, rekla je za N1.

Jučer smo imali prepisku, Škoro je u zadnje dvije godine prošao tri zahtjevna izborna ciklusa, nitko nije štedio ni njega ni obitelj, to je na njemu ostavilo trag, no Domovinski pokret zahtjeva angažman svih nas, svi moramo biti spremni na razne udarce, rekla je.

“Ima tu dosta nejasnih stvari, ako je na njegovoj stranici objavljena njegova ostavka, a na Facebooku stranke objavljen pamflet u stilu sjevernokorejskog vođe, pitanje je kome je podnio ostavku, očekujem da tijela stranke rade svoj posao. Ne može biti opravdanje što su ljudi na godišnjem. Ovo je izvanredna situacija, stranka nije ničija prčija, mi smo samo jedni od članova koji imaju prava i odgovornosti, mora se početi voditi kao stranka, a ne d.o.o.”.

Postoji li ozbiljan sukob u stranci? Vučemilović kaže, očito postoji.

“To je činjenica, svi smo iznenađeni, s njim sam bila u petak, nije ništa rekao. Netko tko vodi PR stranke i piše na stranici DP-a zna o čemu se radi jer je to izašlo relativno brzo nakon njegove objave”.

Kaže, Škoro je jučer bio umoran, telefoni su zvonili i nada se da će u idućim danima bolje razjasniti tu situaciju.

“On je emotivan čovjek, dan dva ranije je napisao da će konsolidirati stranku, a onda podnosi ostavku. To je malo čudno. Razgovarali smo, ali nisam htjela ići u detalje, jučer je bio emotivan dan, bilo je toliko poziva da nije bilo moguće detaljnije pričati. Čuli smo se i danas, Domovinski pokret mora početi funkcionirati kao stranka, Predsjedništvo se mora hitno sastati”.

Kaže, špekulacije su da se radi o ucjenama i istragama. Govorila je i o Mariju Radiću.

“On je naš politički tajnik. Red je da iz moralnih razloga ponudi ostavku. Glavni tajnik je to napravio, očekujem da će i on”.

Pozvala je Škoru da povuče ostavku zbog članova.

“On je vrlo emotivan, možda je mislio da je prikladno to objaviti na Facebooku jer tamo objavio i kandidaturu, no mi smo postali treća politička opcija u zemlji, imamo stranačka tijela i to moramo tamo riješiti, ovo je do tada napis na Facebooku, ako on bude inzistirao, nitko mu neće zavrtati ruku. Krajnja je odluka na njemu, no mora se napraviti na formalnim tijelima stranke”.

Komentirala je strahuje li od rasapa  stranke i tko bi uopće mogao nasljediti Škoru.

“O tome je prerano govoriti, članovi će izabrati onoga za koga misle da može najbolje voditi stranku. Vidjela sam da Radić kaže da nema tih ambicija, vidjet ćemo u narednom razdoblju ima li netko volje i želje. Osobno mislim da je on to napravio ishitreno, vidjet ćemo što donosi vrijeme”.

Odgovorila je i na pitanje ima li ovo veze s HDZ-om, jer je Škoro navodno zastupao stav da ne treba s HDZ-om, a Radić da treba.

“Prema našem statutu Predsjedništvo odlučuje o koalicijama, na prvoj sjednici smo oformili tim koji je trebao pomagati ljudima na terenu, ostavili smo im slobode da odluče s kim će koalirati, uz preporuke da određene nekompatibilne stranke to ne

mogu biti. Ne vjerujem da je to, iako je bilo razmimoilaženja. U Požegi smo u koaliciji s HDZ-om. Nacionalna i lokalna razina nisu isto”, zaključuje Vučemilović.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: mp/Ivica Galović/Pixsell

Autor: