Slovaci iskoristili igrača više i uzeli važna tri boda protiv Poljske Treći poljski crveni karton u povijesti Eura koštao ih je tri boda.

14.06.2021. 21:20:00

Treći poljski crveni karton u povijesti Eura koštao ih je tri boda.

U susretu 1. kola E skupine Europskog prvenstva Slovačka je u St Peterburgu pobijedila Poljsku 2:1.

Slovaci su poveli u 18. minuti autogolom golmana Wojciecha Szczesnyja. Pucao je Robert MakSzczesny je obranio, no lopta se od stative odbila u poljskog vratara i završila u golu.

Poljska je izjednačila u 46. minuti golom Karola Linettyja, a možda i ključni trenutak se dogodio u 62. minuti kada je Grzegorz Krychowiaka isključen zbog drugog žutog kartona.

Karol Linetty
Karol Linetty (Foto: Afp)

Škriniar za pobjedu

Slovaci su igrača više iskoristili u 69. minuti kada je Milan Škriniar zabio za 2-1 nakon ubačaja iz kornera. U posljednjim trenucima susreta Poljska je imala sjajnu priliku za izjednačenje, no Bednarek je pucao pored gola.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se u Sevilli sastaju Španjolska i Švedska.

U drugom kolu 18. lipnja se sastaju Švedska i Slovačka (St Peterburg), a dan kasnije Španjolska i Poljska (Sevilla).

Zadnje kolo je na rasporedu 23. lipnja, a sastaju se Španjolska - Slovačka (Sevilla), te Švedska - Poljska (St Peterburg).

Izvor: gol.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Hina/Foto: Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.