Splitski branitelji pozivaju na obilježavanje 75. obljetnice Bleiburške tragedije i misu zadušnicu kod ‘Kevine jame’

15.05.2020. 12:44:00

Koordinacija udruga ratnih postrojbi SD županije, koordinacija braniteljskih udruga Grada Splita, Stradalničke udruge iz domovinskog rata grada Splita i SD županije pozivaju na obilježavanje 75. obljetnice Bleiburške tragedije i misu zadušnicu kod ‘Kevine jame’.

Njihov poziv prenosimo u cijelosti:

Povodom obilježavanja 75. obljetnice Bleiburške tragedije koja je početak Križnog puta i velikog stradanja hrvatskog naroda u novijoj povijesti, naslovne udruge organiziraju dana 16.05.(subota) s početkom u 09.sati komemoraciju koja će se održati na gradskom groblju Lovrinac, kod spomen obilježja Domobranima, iz razloga što je to mjesto najbliže masovnoj grobnici. Nakon toga nazočiti će se Svetoj misi kod „Kevine jame“ s početkom u 11. sati.

Ovim putem pozivamo sve građane grada Splita da nam se pridruže u zajedničkom sjećanju i molitvi.

“Neka svi oni do kojih dopire ovaj glas i slika, pokušaju shvatiti da ne mogu uništiti ovakva okupljanja, jer nama uz prenošenje sjećanja na prošle događaje, naše bake i roditelji nisu prenijeli mržnju, nego uspomenu u svjetlu kršćanske vjere. Nismo danas ovdje zato što nekoga mrzimo, nego zato što svoje volimo i za njih se molimo i njihov život Božjem milosrđu preporučujemo.”

Krčki biskup mons. Ivica Petanjak