STIGLI SASTAVI ZA SPEKTAKL U LIGI PRVAKA! EVO KOGA JE GUARDIOLA POSLAO NA NEYMARA, MBAPPEA...

28.04.2021. 20:35:00

PSG - MANCHESTER CITY (UŽIVO OD 21)

PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker - Paredes, Gueye - Di María, Verratti, Neymar - Mbappé

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Stones, Dias, Cancelo - Rodri, Gündogan, De Bruyne - Mahrez, Bernardo, Foden

Gdje su Kylian Mbappe i Neymar, tu je spektakl, a kada se još s druge strane pridodaju znalci pod vodstvom Pepa Guardiole, eto jedne od najvećih utakmica današnjice. Paris SG i Manchester City istrčat će večeras na Parku prinčeva. Katar protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, utakmica golemog kapitala. Dvoboj super-bogataša iz fotelja pariškog stadiona i sudar nogometnih divova na travnjaku. Tko je favorit upitali smo Tomu Bašića, čovjeka koji je igrajući za Bordeaux i ove sezone odlično upoznao snagu PSG-a.

- Favorit je PSG. Ne, zbog toga što ih bolje poznajem kao momčad, već radi činjenice da znam kakav je model igre Parižana - počeo je nekadašnji veznjak Hajduka priču oko polufinalnog ogleda Lige prvaka.
- PSG ima odličan recept igre koji se pokazao tako uspješnim protiv Barcelone i Bayerna. Zato i večerašnju utakmicu vidim kao dvoboj u kojem će City imati posjed, a PSG će djelovati iz kontranapada. U prvenstvu Francuske imaju sasvim drukčiji gard, nisu ekipa koja prepušta posjed, već žele kontrolirati utakmicu kroz taj segment. Međutim, nailaze pritom na probleme s visokim presingom. Ali, kada dođu na Barcu, Bayern i ostale europske velikane, onda primjenjuju drugu taktiku. Pritaje se i čekaju kontre.

Ipak, jedna je razlika susreta PSG-a s Cityjem u odnosu na protekle dvoboje Lige prvaka. Prva se utakmica igra na Parku prinčeva gdje je Barca odigrala 1:1, a Bayern pobijedio 1:0. Što je razlog da PSG nije uspio pobijediti ni Barcelonu ni Bayern na svom travnjaku? Je li možda City u prednosti jer igra prvu na Parku prinčeva?
- Zanimljiva je tema zašto PSG ne može pobjeđivati na svom terenu, jer slične probleme imaju i u prvenstvu Francuske. Ali, s obzirom na to da se igraju dva susreta, opet bih PSG stavio u ulogu favorita. Zašto? Imat će priliku na Etihadu napraviti ono što su već radili na Allianz Areni i protiv Barce na Camp Nou. Istina je da je drukčije kada napraviš rezultatsku zalihu u prvoj utakmici i nemaš opterećenje primljenog pogotka, što se događa u trenutku kada prvi dvoboj igraš na svom terenu. Ali, ionako se putnik za finale neće odlučiti u prvoj utakmici, već na uzvratu na Etihadu.

Koji je trener pod većim opterećenjem? Guardiola koji godinama sa Cityjem sanja europski naslov ili Pochettino koji PSG pokušava drugu godinu uvesti u finale?
- Guardiola je pod većim opterećenjem, jer pet sezona je u Cityju za razliku od Pochettina koji je tek četiri mjeseca u Parizu. Uz to, veća su ulaganja u Cityju koji, ukupno gledajući, ima širi igrački kadar. Jasno, nisu mala ulaganja niti u PSG-u, ali City godinama kupuje igrače i ne može doći do europske titule. City je praktički već riješio naslov u Engleskoj, koncentriran je samo na Ligu prvaka. Međutim, i PSG je ove godine više fokusiran na europski nastup nego na francusko prvenstvo. Cilj je isti s obje strane, ali definitivno je Guardiola pod većim teretom očekivanja.

Kakav scenarij predviđate večeras? Utakmicu s puno golova?
- Da, efikasnu. Primarno sa strane PSG-a. City će sigurno kontrolirati loptu, ali već smo vidjeli kako PSG prepušta posjed uz ubojitu efikasnost.

U svakom slučaju, bit će sjajna utakmica za gledanje. Eksplozivni nogomet u kojem ćemo, uvjeren sam, svi uživati.Tko su favoriti za finale, koga vidite u Istanbulu krajem svibnja ?

- Kada sam vidio parove polufinala razmišljao sam o tome kako bi bilo zanimljivo da se u finalu nađu Tuchel i Pochettino. Dakle, Chelsea i PSG. Jedan bi trener postao dobitnik, a jedan bi ostao gubitnik. Tuchel koji je prošle godine u finalu vodio PSG, a Pochettino koji je u finalu bio pred dvije sezone s Tottenhamom. Uz sav respekt ostalima, to je bilo moje predviđanje za finale. Vidjet ćemo hoće li se ostvariti.

Izvor: sportske.hr/Foto: CHRISTOF STACHE Afp

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.