Stipo Mlinarić izravno pitao Miloševića: Tko je za vas agresor, a tko žrtva u Domovinskom ratu?

19.01.2021. 20:39:00

Stipo Mlinarić (Domovinski pokret) potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića (SDSS) za vrijeme aktualnog prijepodneva pitao je o Zakonu o civilnim žrtvama rata.

“Zakon sam pročitao, ali teško je razumjeti tko su neprijateljske snage ili to ovisi iz kojeg se kuta gleda. Hoćemo li mi plaćati i agresorsku vojsku i pomagače koje smo pobijedili u Bljesku i Oluji? Molio bih vas da pred hrvatskom javnošću kažete tko ja za vas agresor, a tko žrtva u Domovinskom ratu?”, zanimalo je Mlinarića.

“Taj zakon usvojen je netom prije potresa pa će Sabor imati prilike razjasniti sve nejasnoće.

Govori se o pravima civilnih stradalnika, svi oni koji su nosili uniformu ne mogu crpiti pravo iz tog zakona, već isključivo civilne žrtve. Sve civilne žrtve, bez razlike na vjeru, naciju, političku, bilo kakvu pripadnost, ostvaruju to pravo. Taj zakon nismo uredili 30 godina, što nam nije na ponos, ali usvojen je na Vladi i ići će u redovnu proceduru u dva čitanja”, rekao je Milošević, bez odgovora na drugi dio pitanja.

Za povredu Poslovnika javio se Davor Dretar koji je rekao da je Milošević odbio odgovoriti i time doveo hrvatsku javnost u zabludu. “On ne vrši svoju funkciju”, ali je dobio opomenu za kršenje Poslovnika. Stipo Mlinarić nije bio iznenađen.

“Nisam ni očekivao drugačiji odgovor jer je dobar učenik Pupovca i mudro izbjegne odgovor. Nagledao sam se tih civila koje smo čuvali, hranili, gdje zadnji dan pada Vukovara, kada su sprska agresorska vojska JNA ušle, jedu kruh. Ja 15 dana tada nisam jeo. Ti isti civili prokazuju ljude u bolnici, među njima i mog brata, jesu li to civili koje hrvatski poreznici trebaju plaćati? A civili, djeca u Slavonskom Brodu? Sramota je da pravo nije ostvareno do 2021. godine, za sve civile, bez obzira na nacionalnost”, rekao je Stipo Mlinarić, prenosi Direktno.hr

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar

Izvorni autor: Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.