Strava u Rijeci: Muškarca (63) držao kao roba, potkradao ga i oštetio za više od 400.000 kn

22.12.2022. 17:29:00

SVE TRAJALO ŠEST GODINA

Iz primorsko-goranske policije u četvrtak su izvijestili kako su kriminalističkom istragom utvrdili da je osumnjičeni zloupotrebljavao 63-godišnjaka od listopada 2016. do prosinca ove godine, kada je otkriven

Višegodišnjim zlouporabama teškog socijalnog položaja 63-godišnjaka, kojega je radno iskorištavao kao nadničara i potkradao, 61-godišnjak je protupravno priskrbio najmanje 400.000 kuna, zbog čega je uhićen i kazneno prijavljen za trgovanje ljudima, prenosi 24sata.

Iz primorsko-goranske policije u četvrtak su izvijestili kako su kriminalističkom istragom utvrdili da je osumnjičeni zloupotrebljavao 63-godišnjaka od listopada 2016. do prosinca ove godine, kada je otkriven.

Obmanuo ga je lažno mu obećavajući pomoć i rješavanje materijalnih problema, natjeravši ga da za njega radi kao nadničar na različitim gospodarstvima na području Istarske i Sisačko-moslavačke županije, za plaću koju mu je potom oduzimao.

U tom razdoblju je, bez znanja 63-godišnjaka, iznajmljivao njegov stan u Rijeci te zadržavao novac od najamnine.

Osim toga, protupravno je koristio prava i subvencije oštećenoga koje je ostvarivao kao socijalno ugrožena osoba kod nadležnih državnih tijela.

U policiji procjenjuju da je osumnjičeni 61-godišnjak na ove načine protupravno zaradio najmanje 400 tisuća kuna.

Završetkom istrage, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja ljudima, uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.