STRUKA IGNORIRALA RATNI FILM, ALI PUBLIKA NE! ‘Šesti autobus’ proglašen najboljim: ‘Publika nam je i jedino važna’

30.01.2023. 16:33:00

VELIKO PRIZNANJE

Protekloga vikenda po šesti put dodijeljene su prestižne medijske nagrade Zlatni Studio. Na velebnoj svečanosti koju su vodili Jelena Glišić i Mirko Fodor, među brojnim kategorijama, posebnu je pozornost plijenila ona za film, piše Dnevno.hr.

U utrci za najbolji film, pobijedio je “Šesti autobus” redatelja Eduarda Galića. Riječ je o ratnoj drami koja se pozabavila ratnim Vukovarom, točnije o “misteriju nestanka šestog autobusa” koji je, navodno, nakon pada grada upućen prema stratištu Ovčara.

Publika je složna: Šesti autobus je najbolji film

“Jako nam je važno da je publika prepoznala i nagradila naš film, jer je, u konačnici njima i namijenjen, a ne struci”, kazao nam je kratko producent Dominik Galić.

Iako Galić nije želio objasniti svoju izjavu, iz nje se može iščitati kako je Šesti autobus na svojevrstan način kod filmske struke ignoriran, a tome ide u prilog i činjenica da je ovim filmom otvoren posljednji festival u Puli, no unatoč tome – sa tog festivala nije donio nikakvu nagradu:

Galić: Zadovoljna publika uvijek je krajnji cilj

“Ne znam što bih mislio o tome… Publika u Puli je upravo o Šestom autobusu najglasnije pričala i ocijenila ga najboljim, no čini se kako stručni žiri ne dijeli njihovo mišljenje. Je li problem tema ili nešto drugo, nisam sasvim siguran. U svakom slučaju, ova nagrada Zlatni Studio potvrđuje da se publici film jednostavno najviše svidio, a to je uvijek krajnji cilj”, zadovoljan je Galić koji kaže kako nema predaha.

“Slavlje već iza nas. U tijeku je snimanje posljednjeg serijala Heroji Vukovara i to je sada prioritet.”

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Šesti autobus/Screenshot

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.